Całka podwójna

Całkowalność. Metody i obliczanie całek oznaczonych i nieoznaczonych. Pole pod wykresem. Równania i nierówności z wykorzystaniem rachunku całkowego. Wielowymiarowa całka Riemanna - w tym pola i objętości figur przestrzennych.
h3X
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 75
Rejestracja: 21 paź 2008, o 12:16
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 16 razy

Całka podwójna

Post autor: h3X »

Prosze o pomoc w obliczeniu całki:

\(\displaystyle{ \iint_{D} x+ydxdx}\)
\(\displaystyle{ D}\) jest trójkątem \(\displaystyle{ {(x,y):0 \le x \le y \le 1}}\)
Awatar użytkownika
M Ciesielski
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2500
Rejestracja: 21 gru 2005, o 15:43
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bytom
Podziękował: 44 razy
Pomógł: 302 razy

Całka podwójna

Post autor: M Ciesielski »

Narysowałaś ten trójkąt?
h3X
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 75
Rejestracja: 21 paź 2008, o 12:16
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 16 razy

Całka podwójna

Post autor: h3X »

Już sobie poradziłam Miałam problem z narysowaniem trójkąta, ale już to zrobiłam
ODPOWIEDZ