promień okręgu
- sea_of_tears
- Użytkownik
- Posty: 1641
- Rejestracja: 2 lis 2007, o 20:13
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Śląsk
- Podziękował: 30 razy
- Pomógł: 548 razy
promień okręgu
\(\displaystyle{ L=20 cm\newline
L=2\pi r \newline
20= 2\pi r /:2 \newline
10 = \pi r /: \pi \newline
\frac{10}{\pi}=r \newline
\frac{10}{3,14159}=r\newline
r \approx 3,1831 cm \approx 32mm}\)
L=2\pi r \newline
20= 2\pi r /:2 \newline
10 = \pi r /: \pi \newline
\frac{10}{\pi}=r \newline
\frac{10}{3,14159}=r\newline
r \approx 3,1831 cm \approx 32mm}\)