prosta l ma równanie: \(\displaystyle{ y= 2x-11}\). Wskaż równanie prostej równoległej do l:
A) \(\displaystyle{ y=2x}\) B) \(\displaystyle{ y=-2x}\) C) \(\displaystyle{ y=-\frac{1}{2}x}\) D) \(\displaystyle{ y=\frac{1}{2}x}\)
Jak to rozwiązać i dla czego odpowiedzią jest A) ?
Równanie prostej równoległej
-
- Użytkownik
- Posty: 10
- Rejestracja: 13 cze 2010, o 15:14
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Olsztyn
Równanie prostej równoległej
Ostatnio zmieniony 13 cze 2010, o 16:25 przez lukasz1804, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Temat umieszczony w złym dziale. Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznać się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
Powód: Temat umieszczony w złym dziale. Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznać się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
-
- Gość Specjalny
- Posty: 4438
- Rejestracja: 17 kwie 2007, o 13:44
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Łódź
- Podziękował: 12 razy
- Pomógł: 1313 razy