Oblicz różniczkę funkcji w punkcie [?]
-
- Użytkownik
- Posty: 32
- Rejestracja: 7 gru 2009, o 19:29
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
- Podziękował: 5 razy
Oblicz różniczkę funkcji w punkcie [?]
Witam mam problem z pewnym zadaniem. Będę bardzo wdzięczna jesli ktoś pomoże mi go rozwiązać
zad. Oblicz różniczkę funkcji:
\(\displaystyle{ f(x)= x\arctan\sqrt{2}}\) w pkt= 1
zad. Oblicz różniczkę funkcji:
\(\displaystyle{ f(x)= x\arctan\sqrt{2}}\) w pkt= 1
Ostatnio zmieniony 16 cze 2010, o 11:33 przez Chromosom, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: zapis
Powód: zapis
-
- Gość Specjalny
- Posty: 5970
- Rejestracja: 28 lut 2010, o 19:45
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Toruń
- Podziękował: 15 razy
- Pomógł: 1251 razy
Oblicz różniczkę funkcji w punkcie [?]
Liczymy pochodną:
\(\displaystyle{ f'(x)=arctg \sqrt{2}}\)
Pochodna w 1 zatem to \(\displaystyle{ f'(1)=arctg \sqrt{2}}\)
\(\displaystyle{ f'(x)=arctg \sqrt{2}}\)
Pochodna w 1 zatem to \(\displaystyle{ f'(1)=arctg \sqrt{2}}\)
-
- Użytkownik
- Posty: 32
- Rejestracja: 7 gru 2009, o 19:29
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
- Podziękował: 5 razy
Oblicz różniczkę funkcji w punkcie [?]
Mozna troszeczkę jasniej?? Nie za dużo mi to mówi... będę bardzo wdzięczna
-
- Użytkownik
- Posty: 32
- Rejestracja: 7 gru 2009, o 19:29
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
- Podziękował: 5 razy
Oblicz różniczkę funkcji w punkcie [?]
A jakie w takim razie będzie rozwiązanie takiej pochodnej:
\(\displaystyle{ f(x) = \arctan\frac{2x}{1-x^{2}}}\)
\(\displaystyle{ f(x) = \arctan\frac{2x}{1-x^{2}}}\)
Ostatnio zmieniony 16 cze 2010, o 11:34 przez Chromosom, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: zapis
Powód: zapis