Zawód - księgowy
-
- Gość Specjalny
- Posty: 5019
- Rejestracja: 28 wrz 2009, o 16:53
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 459 razy
- Pomógł: 912 razy
-
- Administrator
- Posty: 27283
- Rejestracja: 20 mar 2006, o 21:54
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 4590 razy
- argv
- Użytkownik
- Posty: 569
- Rejestracja: 27 maja 2009, o 01:27
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 51 razy
- Pomógł: 66 razy
Zawód - księgowy
Zależy czy chcesz się zajmować księgowością na własny użytek czy robisz to usługowo.
Zakładając że chcesz wybrać drugą drogę to spójrz tu:
http://ksiegowosc.infor.pl/vademecum/ks ... egowe.html
A szczegółowe informacje są tu:
http://www.mofnet.gov.pl/index.php?dzia ... 14&const=1
Zakładając że chcesz wybrać drugą drogę to spójrz tu:
http://ksiegowosc.infor.pl/vademecum/ks ... egowe.html
A szczegółowe informacje są tu:
http://www.mofnet.gov.pl/index.php?dzia ... 14&const=1
-
- Gość Specjalny
- Posty: 5019
- Rejestracja: 28 wrz 2009, o 16:53
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 459 razy
- Pomógł: 912 razy
Zawód - księgowy
Myślę, że wybiorę egzamin, ponieważ:
Które studia przygotują mnie w jakimś stopniu do tego egzaminu, co potem? Praktyki? Ale jak mnie pracodawca przyjąć jak nigdy nie siedziałem w księgowości?A i tak na wszystkich moich rozmowach kwalifikacyjnych w poważnych firmach pytano mnie czy zdawałam egzamin, czy certyfikat dostałam. To drugie było oczywiście przesłanką negatywną.
-
- Użytkownik
- Posty: 15
- Rejestracja: 18 paź 2006, o 12:54
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Poznaµ
- Podziękował: 2 razy
Zawód - księgowy
dokładnie. np. Akademia Biznesu Mddp http://www.akademiamddp.pl/Jan Kraszewski pisze:Podejrzewam, że wystarczy odpowiedni kurs. A potem praktyka.
JK
http://www.google.pl/search?hl=pl&clien ... =&gs_rfai=
Księgowy fajna praca. Można powiedzieć że takie sexi-- 10 lipca 2010, 11:30 --
z autopsji wiem że żadne - finanse i rachunkowość najprędzej ale to tylko w terii. Później i tak potrzebna praktyka / szkolenie z zaawansowanej księgowości o którym pisałem wyżej bo bez spojrzenia praktycznego nie dasz rady usiąść i księgować a praca na tabelkach jak to się dzieje w polskim szkolnictwie wyższym już dawno odeszła do lamusa.Które studia przygotują mnie w jakimś stopniu do tego egzaminu, co potem? Praktyki? Ale jak mnie pracodawca przyjąć jak nigdy nie siedziałem w księgowości?