Proste problemy dotyczące wzorów skróconego mnożenia, ułamków, proporcji oraz innych przekształceń.
-
Markius94
- Użytkownik

- Posty: 74
- Rejestracja: 24 paź 2007, o 21:16
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Gdynia
- Podziękował: 32 razy
- Pomógł: 1 raz
Post
autor: Markius94 »
Prosze tez o pokazanie procesu przeksztalcania
\(\displaystyle{ \sqrt{14-6 \sqrt{5} }}\)
-
TheBill
- Użytkownik

- Posty: 2372
- Rejestracja: 25 paź 2009, o 11:41
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 11 razy
- Pomógł: 245 razy
Post
autor: TheBill »
\(\displaystyle{ 14-6 \sqrt{5} = 3^2 - 2 \cdot 3 \sqrt{5} + \sqrt{5} ^{2}}\)