całka nieoznaczona

Całkowalność. Metody i obliczanie całek oznaczonych i nieoznaczonych. Pole pod wykresem. Równania i nierówności z wykorzystaniem rachunku całkowego. Wielowymiarowa całka Riemanna - w tym pola i objętości figur przestrzennych.
Gaduszka
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 22
Rejestracja: 16 wrz 2008, o 19:57
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Szczecin
Podziękował: 9 razy

całka nieoznaczona

Post autor: Gaduszka »

\(\displaystyle{ \int\frac{1+x}{\sqrt{1-x^{2}}}}\)
miodzio1988

całka nieoznaczona

Post autor: miodzio1988 »

Rozbij na dwie całki. Jedna prosta. Drugie podstawienie.
Gaduszka
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 22
Rejestracja: 16 wrz 2008, o 19:57
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Szczecin
Podziękował: 9 razy

całka nieoznaczona

Post autor: Gaduszka »

tą pierwszą część wiem jak zrobić, ale nie mam zielonego pojęcia jak to właśnie podstawić
miodzio1988

całka nieoznaczona

Post autor: miodzio1988 »

\(\displaystyle{ 1-x ^{2} =t}\)
ODPOWIEDZ