Proszę o udzielenie odpowiedzi na to pytanie:
1) Znajdź taką liczbe dwucyfrową, której suma cyfr = 7, jeśli wiesz, że po przestawienu jej cyfr otrzymamy liczbe od niej mniejszą. Podaj wszystkie liczby spełniające warunek.
Z góry dizękuję
Znajdź taką liczbe 2cyfrową, że ...
Znajdź taką liczbe 2cyfrową, że ...
postaraj sie to rozwiazac graficznie na ukladzie wspolrzednych.
masz takie dane:
x - liczba dziesiatek
y - liczba jednosci
x+y=7
a jesli przestawimy cyfry w tej liczbie otrzymamy licze od niej mniejsza...czyli:
10*y+x
masz takie dane:
x - liczba dziesiatek
y - liczba jednosci
x+y=7
a jesli przestawimy cyfry w tej liczbie otrzymamy licze od niej mniejsza...czyli:
10*y+x

