jest równa:

Proste problemy dotyczące wzorów skróconego mnożenia, ułamków, proporcji oraz innych przekształceń.
mateusz226
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 102
Rejestracja: 14 mar 2010, o 16:22
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska
Podziękował: 1 raz

jest równa:

Post autor: mateusz226 »

\(\displaystyle{ 7 \frac{4}{5} \cdot \sqrt[3]{7 ^{5} }}\)jest równa:
Awatar użytkownika
pelas_91
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 836
Rejestracja: 7 cze 2007, o 19:39
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 119 razy
Pomógł: 71 razy

jest równa:

Post autor: pelas_91 »

tam nie ma błędu w zapisie? To nie powinno być potęgowanie czasem a nie ułamek [liczba mieszana]
Poza tym w czym tkwi twój problem, to trzeba policzyć...
ODPOWIEDZ