Wykaż, że w niektórych przypadkach 1 jest równe 2...

Podzielność. Reszty z dzielenia. Kongruencje. Systemy pozycyjne. Równania diofantyczne. Liczby pierwsze i względnie pierwsze. NWW i NWD.
Constantine11
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 16 paź 2006, o 19:45
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Cieszyn

Wykaż, że w niektórych przypadkach 1 jest równe 2...

Post autor: Constantine11 »

Tak jak w temacie. Dostałem takie zadanie, ale zupełnie nie mam pojęcia jak to zrobić... Błagam, pomóżcie!

Ps. Jeśli utworzyłem temat w złym dziale - przepraszam. Zupełnie nie mam pojęcia gdzie to zaklasyfikować.
Awatar użytkownika
Lady Tilly
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3560
Rejestracja: 4 cze 2005, o 10:29
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: nie wiadomo
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 712 razy

Wykaż, że w niektórych przypadkach 1 jest równe 2...

Post autor: Lady Tilly »

Kod: Zaznacz cały

http://matma4u.nazwa.pl/forummat/txtbb/
... m=14&id=10 popatrz tutaj.
Awatar użytkownika
Rzeszut
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 67
Rejestracja: 20 lip 2006, o 16:39
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Pomógł: 3 razy

Wykaż, że w niektórych przypadkach 1 jest równe 2...

Post autor: Rzeszut »

Te "dowody", że \(\displaystyle{ 1=2}\) zrobiły się już nudne. Skomentuję to tak:
AU
AU
Awatar użytkownika
Calasilyar
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2495
Rejestracja: 2 maja 2006, o 21:42
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław/Sieradz
Podziękował: 29 razy
Pomógł: 410 razy

Wykaż, że w niektórych przypadkach 1 jest równe 2...

Post autor: Calasilyar »

ile jeszcze kotków ma pójsc na pożarcie strrrasznych stworów zanim ludzie zrozumieją, jak bardzo te dociekania są bezsensowne...
CheGitarra
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 62
Rejestracja: 16 paź 2006, o 13:45
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Z planety IRK
Podziękował: 10 razy
Pomógł: 6 razy

Wykaż, że w niektórych przypadkach 1 jest równe 2...

Post autor: CheGitarra »

Toć to jakaś paranoja, może jeszcze \(\displaystyle{ 1+1\neq2}\) a \(\displaystyle{ 0 : 1 0}\)
czacha

Wykaż, że w niektórych przypadkach 1 jest równe 2...

Post autor: czacha »

Nie pojmuje jak 1 moze sie rownac 2. Moim zdaniem to jest bez sensu
Awatar użytkownika
Calasilyar
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2495
Rejestracja: 2 maja 2006, o 21:42
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław/Sieradz
Podziękował: 29 razy
Pomógł: 410 razy

Wykaż, że w niektórych przypadkach 1 jest równe 2...

Post autor: Calasilyar »

czacha pisze:Nie pojmuje jak 1 moze sie rownac 2.
ja też, ale najbardziej denerwujące jest te kilkanaście (lub więcej...) tematów poświęconych na takie wypociny, które do niczego nie prowadzą.
Zablokowany