Zaznacz poprawna odpowiedź

Proste problemy dotyczące wzorów skróconego mnożenia, ułamków, proporcji oraz innych przekształceń.
Artzak
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 22
Rejestracja: 18 kwie 2010, o 16:00
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Rybnik
Podziękował: 3 razy

Zaznacz poprawna odpowiedź

Post autor: Artzak »

Aby zwiekszyc pole kwadratu o 21%, kazdy jego bo należy wydłużyć:
a) o 21%
b) o 10%
c) o 11%
d) o 90%
Semtex4
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 170
Rejestracja: 14 lut 2010, o 12:19
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Września
Podziękował: 6 razy
Pomógł: 17 razy

Zaznacz poprawna odpowiedź

Post autor: Semtex4 »

b)o 10%
agulka1987
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3090
Rejestracja: 24 paź 2008, o 15:23
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Opole
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 879 razy

Zaznacz poprawna odpowiedź

Post autor: agulka1987 »

10 %

P_{k}=a^2 = 0,1^2 = 0,21 = 21 \%
ODPOWIEDZ