Skomplikowany układ równań

Podzielność. Reszty z dzielenia. Kongruencje. Systemy pozycyjne. Równania diofantyczne. Liczby pierwsze i względnie pierwsze. NWW i NWD.
Serkuson
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 12 kwie 2010, o 18:16
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska

Skomplikowany układ równań

Post autor: Serkuson »

Rozwiąż układ równań:


\(\displaystyle{ \begin{cases} abcd= -1 \\

a+b+c+d= 2 \\

a^{2}+ b^{2} + c ^{2}+d ^{2}=8 \\

a ^{3}+b ^{3} +c ^{3} +d ^{3}=5 \\
\end{cases}}\)


Będę wdzięczny za pomoc.
Awatar użytkownika
mol_ksiazkowy
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 13537
Rejestracja: 9 maja 2006, o 12:35
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 3436 razy
Pomógł: 812 razy

Skomplikowany układ równań

Post autor: mol_ksiazkowy »

Rozwiązać układ równań:
\(\displaystyle{ \begin{cases} abcd= -1 \\

a+b+c+d= 2 \\

a^{2}+ b^{2} + c ^{2}+d ^{2}=8 \\

a ^{3}+b ^{3} +c ^{3} +d ^{3}=5 \\
\end{cases}}\)
Ukryta treść:    
Awatar użytkownika
mol_ksiazkowy
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 13537
Rejestracja: 9 maja 2006, o 12:35
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 3436 razy
Pomógł: 812 razy

Skomplikowany układ równań

Post autor: mol_ksiazkowy »

Oto wykres f()
ODPOWIEDZ