Co robić by lepiej zdać maturę?
Chodzi mi o proste triki które sprawią że na maturze będę mógł się lepiej skoncentrować coś typu żeby przed maturą jeść jakieś konkretne rzeczy Na pewno niektórzy mają jakieś sposoby Niech się podzielą
-
Jan Kraszewski
- Administrator

- Podziękował: 6 razy
A ja polecam dobrze się wyspać (długi spacer poprzedniego dnia może pomóc) i nie brać dopalaczy przed egzaminem - nie zawsze wiadomo, jak organizm zareaguje.
JK
JK
-
zaudi
- Użytkownik

W trakcie egzmainu zacząć od zadania z działu w którym sobie najlepiej radzimy, po pierwszym zrobionym zadaniu stres opada i jest lepiej przynajmniej u mnie tak jest na kolokwium:) Dacie radę najważniejsze, żeby nie szukać haczyczków, bo takowych nie ma na maturze .
Ostatnio zmieniony 13 kwie 2010, o 11:01 przez *Kasia, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Ortografia
Powód: Ortografia
- steal
- Użytkownik

Ogólnie, to lepiej na samym początku zająć się zadaniami które łatwo nam pójdą, a dopiero na koniec zostawić te trudne - jeżeli zabraknie Ci czasu na ich dokończenie to co najwyżej stracisz tylko punkty za nie.zaudi pisze:W trakcie egzmainu zacząć od zadania z działu w którym sobie najlepiej radzimy, po pierwszym zrobionym zadaniu stres opada i jest lepiej przynajmniej u mnie tak jest na kolokwium:) Dacie radę najważniejsze, żeby nie szukać chaczyczków, bo takowych nie ma na maturze .
-
Grzechu1616
- Użytkownik

- Podziękował: 23 razy
- miki999
- Użytkownik

- Podziękował: 36 razy
Do pewnej grupy osób:
Jeżeli idziecie na jedną z tych prywatną "uczelni" to polecam uświadomić sobie, że wynik matury i tak nie ma znaczenia czy się dostaniecie, a statystycznie zdać zdacie, więc nie macie czym się stresować.
Pozdrawiam.
Jeżeli idziecie na jedną z tych prywatną "uczelni" to polecam uświadomić sobie, że wynik matury i tak nie ma znaczenia czy się dostaniecie, a statystycznie zdać zdacie, więc nie macie czym się stresować.
Pozdrawiam.
-
Jan Kraszewski
- Administrator

Wydaje Ci się, że zadanie jest za łatwe i zaczynasz wymyślać, gdzie jest pułapka...Grzechu1616 pisze:o jakich haczyczkach mowa?
JK