Ze wzoru wyznacz 'F'

Proste problemy dotyczące wzorów skróconego mnożenia, ułamków, proporcji oraz innych przekształceń.
eweelinus
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 21 mar 2010, o 14:12
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Polska

Ze wzoru wyznacz 'F'

Post autor: eweelinus »

\(\displaystyle{ p=\frac{k-F}{F}}\)
aga464
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 13
Rejestracja: 21 mar 2010, o 17:38
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: plska
Pomógł: 2 razy

Ze wzoru wyznacz 'F'

Post autor: aga464 »

\(\displaystyle{ pf=k-f\\
pf+f=k\\
f(p+1)=k\\
f=\frac{k}{(p+1)}}\)
Ostatnio zmieniony 22 mar 2010, o 17:11 przez luka52, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznać się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
eweelinus
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 21 mar 2010, o 14:12
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Polska

Ze wzoru wyznacz 'F'

Post autor: eweelinus »

Dziękuję serdecznie za pomoc
ODPOWIEDZ