pole trójkąta

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
asiula0321
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 242
Rejestracja: 20 gru 2009, o 13:41
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Gdańsk

pole trójkąta

Post autor: asiula0321 »

Punkty K=(2,6), L=(3,-1), M=(1,1) sa srodkami boków trójkata ABC. Wyznacz pole tego trójkąta.
piasek101
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23496
Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: piaski
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 3264 razy

pole trójkąta

Post autor: piasek101 »

pole ABC = 4 pola KLM ( wynika to np z Talesa).
ODPOWIEDZ