Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
-
siklers
- Użytkownik
![Użytkownik Użytkownik](./images/ranks/rank_5.gif)
- Posty: 20
- Rejestracja: 17 lut 2010, o 14:12
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kwidzyn
Post
autor: siklers »
Wiedząc że \(\displaystyle{ sin \alpha = \frac{1}{3}}\) oblicz \(\displaystyle{ cos \alpha}\)
-
mat_61
- Użytkownik
![Użytkownik Użytkownik](./images/ranks/rank_19.gif)
- Posty: 4618
- Rejestracja: 8 lis 2009, o 10:22
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Racibórz
- Pomógł: 866 razy
Post
autor: mat_61 »
Wskazówka:
Skorzystaj z jedynki trygonometrycznej