całka podwójna

Całkowalność. Metody i obliczanie całek oznaczonych i nieoznaczonych. Pole pod wykresem. Równania i nierówności z wykorzystaniem rachunku całkowego. Wielowymiarowa całka Riemanna - w tym pola i objętości figur przestrzennych.
gigi2b
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 61
Rejestracja: 11 kwie 2005, o 19:14
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Łapy
Podziękował: 8 razy

całka podwójna

Post autor: gigi2b »

Oblicz całkę podwójna ograniczoną liniami, których równania podano obok całki
\(\displaystyle{ \iint_{D} \left(x+1 \right)^{2} \mbox{d}x \mbox{d}y}\)

\(\displaystyle{ x=0}\);\(\displaystyle{ x+y=1}\);\(\displaystyle{ x-1=1}\)
miodzio1988

całka podwójna

Post autor: miodzio1988 »

Zacznij od rysunku. Odczytujesz granice calkowania i juz
ODPOWIEDZ