Obliczanie działania łącznego

Od funkcji homograficznych do bardziej skomplikowanych ilorazów wielomianów. Własności. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Agata16
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 62
Rejestracja: 30 maja 2009, o 15:00
Płeć: Kobieta
Podziękował: 40 razy

Obliczanie działania łącznego

Post autor: Agata16 »

Wykonaj działanie:
\(\displaystyle{ \frac{x-2}{x ^{2} -4x} + \frac{x ^{2} -1}{x ^{2} -8x+10} - \frac{1}{2x}}\)
Ostatnio zmieniony 10 lut 2010, o 16:43 przez miki999, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Proponuję nie zakładać tuzina tematów o tej samej nazwie i dotyczącyh tego samego zagadnienia.
Agata16
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 62
Rejestracja: 30 maja 2009, o 15:00
Płeć: Kobieta
Podziękował: 40 razy

Obliczanie działania łącznego

Post autor: Agata16 »

Wykonaj działanie:
\(\displaystyle{ \frac{5x}{x ^{2} -6x+9} - \frac{4}{x-3} + \frac{1}{x ^{2} +3x}}\)
Agata16
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 62
Rejestracja: 30 maja 2009, o 15:00
Płeć: Kobieta
Podziękował: 40 razy

Obliczanie działania łącznego

Post autor: Agata16 »

Wykonaj działanie:
\(\displaystyle{ ( \frac{1}{x+1} +x) \cdot ( \frac{x}{x-1} -1)-( \frac{1}{x+1} +1) \cdot ( \frac{1}{x-1} -x)}\)
ODPOWIEDZ