symetria w układzie :

Problemy matematyczne "ubrane" w życiowe problemy.
marek1919.93
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 10
Rejestracja: 26 paź 2009, o 19:14
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Rożnów

symetria w układzie :

Post autor: marek1919.93 »

dany jest punkt A(-3,1) . wyznacz współrzędne punktu A'=Sa(A), jeśli a jest prostą o równaniu
A) x=1
B) y=2
C) y=x
d) y=x+2 z góy wielkie thx
qwowq
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 9
Rejestracja: 18 cze 2009, o 18:57
Płeć: Mężczyzna
Pomógł: 2 razy

symetria w układzie :

Post autor: qwowq »

A) A' = (5,1)
B) A' = (-3,3)
C) A'= (1,-3)
D) A'= (-1,-1)
marek1919.93
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 10
Rejestracja: 26 paź 2009, o 19:14
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Rożnów

symetria w układzie :

Post autor: marek1919.93 »

ale jak to kochany /na zrobiłeś ???????????????-- 31 sty 2010, o 21:17 --instrukcja proszę :*
ODPOWIEDZ