nierownosc kwadratowa

Zagadnienia dot. funkcji kwadratowej. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI kwadratowe i pierwiastkowe. Układy równań stopnia 2.
adrian7137
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 123
Rejestracja: 9 mar 2008, o 13:47
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: rgfg
Podziękował: 9 razy

nierownosc kwadratowa

Post autor: adrian7137 »

\(\displaystyle{ 2x ^{2} \ge 6x}\) wyszlo mi rozwiazanie: \(\displaystyle{ (- \infty ,0>u<3, \infty )}\)

dobrze?
Adifek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1560
Rejestracja: 15 gru 2008, o 16:38
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Ostrzeszów/Wrocław
Podziękował: 8 razy
Pomógł: 398 razy

nierownosc kwadratowa

Post autor: Adifek »

Dobrze
ODPOWIEDZ