równanie logarytmiczne
-
marlenka1890
- Użytkownik

- Posty: 73
- Rejestracja: 22 maja 2009, o 19:10
- Płeć: Kobieta
-
lorakesz
- Użytkownik

- Posty: 669
- Rejestracja: 25 mar 2008, o 15:12
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wysokie Mazowieckie
- Podziękował: 5 razy
- Pomógł: 198 razy
równanie logarytmiczne
\(\displaystyle{ \log_{0,7}(x-1)+ \log_{0,7}(x-3)= \log_{0,7}8\\
\log_{0,7}((x-1)(x-3))= \log_{0,7}8\\
(x-1)(x-3)= 8\\
\\
\begin{cases}
x-1>0\\
x-3>0
\end{cases}}\)
\log_{0,7}((x-1)(x-3))= \log_{0,7}8\\
(x-1)(x-3)= 8\\
\\
\begin{cases}
x-1>0\\
x-3>0
\end{cases}}\)
