Próbna matura - OPERON - listopad 2009
- emelcia
- Użytkownik

- Posty: 136
- Rejestracja: 15 lis 2009, o 11:15
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Gdańsk
- Podziękował: 3 razy
- Pomógł: 14 razy
Próbna matura - OPERON - listopad 2009
Drugi dzień próbnych matur za nami.
Wczoraj polski, dzisiaj matematyka, czwartek - angielski (te trzy dni to podstawy) i w piątek przedmiot dodatkowy (np. matma rozszerzona ).
Polski jak tam polski, ("jakie doświadczenia życiowe wpłynęły na zachowanie Cezarego Baryki" - chociaż to nie było akurat straszne )
Dzisiejsza matematyka też na luzie
A jak u Was w szkołach? Piszecie też te próbne, operonowe?-- 25 lis 2009, o 13:42 --Padają pytania o odpowiedzi z dzisiejszej matmy. Zamknięte to sobie podarujmy, ale z otwartych co pamiętam:
przedostatnie zadanie (z prędkością) - wyszło mi 60km/h
ostatnie zadanie - punkt przecięcia przekątnych - wg mnie P=(0,2)
zadanie z wiekiem Julki - wg mnie ma 18 lat
więcej nie pamiętam
Wczoraj polski, dzisiaj matematyka, czwartek - angielski (te trzy dni to podstawy) i w piątek przedmiot dodatkowy (np. matma rozszerzona ).
Polski jak tam polski, ("jakie doświadczenia życiowe wpłynęły na zachowanie Cezarego Baryki" - chociaż to nie było akurat straszne )
Dzisiejsza matematyka też na luzie
A jak u Was w szkołach? Piszecie też te próbne, operonowe?-- 25 lis 2009, o 13:42 --Padają pytania o odpowiedzi z dzisiejszej matmy. Zamknięte to sobie podarujmy, ale z otwartych co pamiętam:
przedostatnie zadanie (z prędkością) - wyszło mi 60km/h
ostatnie zadanie - punkt przecięcia przekątnych - wg mnie P=(0,2)
zadanie z wiekiem Julki - wg mnie ma 18 lat
więcej nie pamiętam
Próbna matura - OPERON - listopad 2009
te 3 zadania miałem tak samo tyle ze w 1 (z predkoscia) nie wiedzialem jak to zapisać próbowalem cos poskracac klamrami { ale nie wyszło...
Dziewczynkę wyliczyłem tak:
Za 2 lata Julka będzie 2x starsza niż była 8 lat temu. Ile ma teraz lat?
x+2 = 2(x - 8)
x + 2 = 2x -16
x - 2x = - 16 - 2
-x = -18 / * (-1)
x = 18
Julka ma 18 lat.
Dziewczynkę wyliczyłem tak:
Za 2 lata Julka będzie 2x starsza niż była 8 lat temu. Ile ma teraz lat?
x+2 = 2(x - 8)
x + 2 = 2x -16
x - 2x = - 16 - 2
-x = -18 / * (-1)
x = 18
Julka ma 18 lat.
-
koovvall
- Użytkownik

- Posty: 19
- Rejestracja: 25 lis 2009, o 14:22
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Bełchatów
Próbna matura - OPERON - listopad 2009
\(\displaystyle{ Zadanie 21. (Równanie)
x= -1
Zadanie 22. (Nierówność)
x \in (- \infty , -1) \cup (2, \infty)
Zadanie 23. (Równanie stycznych)
x = -1 \wedge x = 5
Zadanie 24. (Obwód trapezu)
Obw.=14
Zadanie 25. (Wyznacz pierwszy wyraz ciągu i jego różnice)
n1 = -1
r = 2
Zadanie 26. (zadanie z modułami)
x +2 jest najprostszą postacią (Tego zadanie nie jestem pewien)
Zadanie 27.
18 lat.
Zadanie 28. (udowodnienie)
Pdany prostokąt jest kwadratem z tąd przekątna ma długość a\sqrt{2}. Pole prostokąta = a^{2} a pole kwadratu o dl przekątnej 2a^{2} .
Zadanie 29. (ciągi)
x = 1 \vee x = 3 << nie pamiętak dokłądnie.
Zadanie 30. (samochód)
Prędkość 60 km/h.
Zadanie 31. (wspolrzedne przeciecia przekątonych)
O=(0,2)}\)
Oczywiście są to moje odpowiedzi. Nie muszą być poprawne.
x= -1
Zadanie 22. (Nierówność)
x \in (- \infty , -1) \cup (2, \infty)
Zadanie 23. (Równanie stycznych)
x = -1 \wedge x = 5
Zadanie 24. (Obwód trapezu)
Obw.=14
Zadanie 25. (Wyznacz pierwszy wyraz ciągu i jego różnice)
n1 = -1
r = 2
Zadanie 26. (zadanie z modułami)
x +2 jest najprostszą postacią (Tego zadanie nie jestem pewien)
Zadanie 27.
18 lat.
Zadanie 28. (udowodnienie)
Pdany prostokąt jest kwadratem z tąd przekątna ma długość a\sqrt{2}. Pole prostokąta = a^{2} a pole kwadratu o dl przekątnej 2a^{2} .
Zadanie 29. (ciągi)
x = 1 \vee x = 3 << nie pamiętak dokłądnie.
Zadanie 30. (samochód)
Prędkość 60 km/h.
Zadanie 31. (wspolrzedne przeciecia przekątonych)
O=(0,2)}\)
Oczywiście są to moje odpowiedzi. Nie muszą być poprawne.
Ostatnio zmieniony 25 lis 2009, o 15:04 przez koovvall, łącznie zmieniany 5 razy.
- emelcia
- Użytkownik

- Posty: 136
- Rejestracja: 15 lis 2009, o 11:15
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Gdańsk
- Podziękował: 3 razy
- Pomógł: 14 razy
Próbna matura - OPERON - listopad 2009
tam z CKE to był banał, tu trochę utrudnili, ale ogólnie dało się przeżyć
odpowiedzi.. hmm... prawdę mówiąc nie szukałam. A patrzę - Operon jeszcze nie opublikował.
Lenie śmierdzące
odpowiedzi.. hmm... prawdę mówiąc nie szukałam. A patrzę - Operon jeszcze nie opublikował.
Lenie śmierdzące
- Quaerens
- Użytkownik

- Posty: 2484
- Rejestracja: 5 wrz 2007, o 13:36
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 439 razy
- Pomógł: 181 razy
Próbna matura - OPERON - listopad 2009
Żałuję zadania z wiekiem Julki.... Potem żałuje jeszcze z prędkością i ciągami.. A ta metoda graficzna całkowicie mnie zaskoczyła... Rozwiązałem normalnie
Próbna matura - OPERON - listopad 2009
kurde... spisałem sobie odpowiedzi ładnie elegancko a Ci się tak opierdzielają:)
- Quaerens
- Użytkownik

- Posty: 2484
- Rejestracja: 5 wrz 2007, o 13:36
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 439 razy
- Pomógł: 181 razy
Próbna matura - OPERON - listopad 2009
A jak zrobiliście ostatnie z czworokątem? Chciałbym znać waszą opnie na temat ( czy dostane za moje kroki jakieś punkty )
Policzyłem współczynniki kierunkowe obydwóch przekątnych, potem wyliczyłem ich środki i napisałem wzór w postaci kierunkowej każdej przekątnej
-- 25 listopada 2009, 14:43 --
A z trapezem mi wyszło 14cm. ( obw ). Kurde ze stycznymi coś nie tak mam na to wychodzi :/
Policzyłem współczynniki kierunkowe obydwóch przekątnych, potem wyliczyłem ich środki i napisałem wzór w postaci kierunkowej każdej przekątnej
-- 25 listopada 2009, 14:43 --
A z trapezem mi wyszło 14cm. ( obw ). Kurde ze stycznymi coś nie tak mam na to wychodzi :/
Ostatnio zmieniony 25 lis 2009, o 14:46 przez Quaerens, łącznie zmieniany 1 raz.
-
koovvall
- Użytkownik

- Posty: 19
- Rejestracja: 25 lis 2009, o 14:22
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Bełchatów
Próbna matura - OPERON - listopad 2009
Przejżyjcie 6 post w tym temacie, podałem tam moje wyniki zdań otwartych.
-
koovvall
- Użytkownik

- Posty: 19
- Rejestracja: 25 lis 2009, o 14:22
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Bełchatów
Próbna matura - OPERON - listopad 2009
Styczne mają równanie x=-1 lub x=5, to jest źle? ;o
Napisz mi jak rozwiązać zdanie z modułami.
Napisz mi jak rozwiązać zdanie z modułami.
-
osebcio
- Użytkownik

- Posty: 10
- Rejestracja: 25 lis 2009, o 14:52
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Sz-n
- Podziękował: 2 razy
Próbna matura - OPERON - listopad 2009
ja mialem takie wyniki:
zad 21. x=-1
zad 22. nie pamietam
zad 23. styczne wydaje mi sie ze byly x=-1 a druga x=5,
zad 24. Obw 14cm
zad 25. osobiscie mialem inny wynik
zad 26. Najprostrza postac to : X
zad 27. 18 lat
zad 28. NIe wypowiem sie
zad 29. X=2
zad 30.Predkosc wynosila 60km/h
zad 31. wspolrzedne przeciecia przekatnych (0,2)
zad 21. x=-1
zad 22. nie pamietam
zad 23. styczne wydaje mi sie ze byly x=-1 a druga x=5,
zad 24. Obw 14cm
zad 25. osobiscie mialem inny wynik
zad 26. Najprostrza postac to : X
zad 27. 18 lat
zad 28. NIe wypowiem sie
zad 29. X=2
zad 30.Predkosc wynosila 60km/h
zad 31. wspolrzedne przeciecia przekatnych (0,2)

