Mam pytanie:
Jak rozwiązać to zadanie, bo za chiny nie moge znaleść rozwiązania?
Długości boków: AB= 27 cm, BC =29 cm.
Pole trójkąta: P=270cm2
Znajdź AC.
Dziekuję za pomoc.
[Zlodiej] - Edytowany w ramach wprowadzania estetyki postów
Jak znaleść dł. boku AC w trójkącie róznobocznym ??
-
OutSider
- Użytkownik

- Posty: 3
- Rejestracja: 17 paź 2004, o 19:59
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Stalowa Wola
Jak znaleść dł. boku AC w trójkącie róznobocznym ??
Ostatnio zmieniony 9 cze 2006, o 00:56 przez OutSider, łącznie zmieniany 4 razy.
Jak znaleść dł. boku AC w trójkącie róznobocznym ??
Popraw temat (zredaguj inaczej). Proponuje wzór Herona.
\(\displaystyle{ s = \frac{a + b + c}{2}}\)
\(\displaystyle{ P = \sqrt{s(s - a)(s - b)(s - c)}}\)
Pozdrawiam, GNicz.
[Zlodiej] - Edytowany w ramach wprowadzania estetyki postów
\(\displaystyle{ s = \frac{a + b + c}{2}}\)
\(\displaystyle{ P = \sqrt{s(s - a)(s - b)(s - c)}}\)
Pozdrawiam, GNicz.
[Zlodiej] - Edytowany w ramach wprowadzania estetyki postów
Ostatnio zmieniony 9 cze 2006, o 00:58 przez gnicz, łącznie zmieniany 1 raz.
