Czy mógłby mi ktos to rozwiazac mysle ze bardzo łatwe ale mam z tym problem.
Przy jakiej stopie procentowej a) w oprocentowaniu prostym b) w opr.złożonym kapitał podwoi swoją wartosć po 7 latach? (kapitalizacja roczna) dzieki z góry ale jakby ktos sie podjął to prosze jakos tak napisac abym mógł sie na tym przykładzie nauczyc
matma finansowa
- mmoonniiaa
- Użytkownik

- Posty: 5442
- Rejestracja: 21 lis 2007, o 19:53
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Gdańsk
- Podziękował: 21 razy
- Pomógł: 1470 razy
matma finansowa
\(\displaystyle{ a) \ K(1+7i)=2K \Leftrightarrow i=...\\
b) \ K(1+i)^7=2K \Leftrightarrow i=...}\)
b) \ K(1+i)^7=2K \Leftrightarrow i=...}\)
