Funkcje trygonometryczne

Od funkcji homograficznych do bardziej skomplikowanych ilorazów wielomianów. Własności. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
teheris
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 24
Rejestracja: 25 wrz 2009, o 07:35
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Polska

Funkcje trygonometryczne

Post autor: teheris »

Sinus Kąta ostrego \(\displaystyle{ \alpha}\) jest równy \(\displaystyle{ \frac{3}{7}}\) . wówczas cosinus tego kata jest równy :
a) \(\displaystyle{ frac{4}{7}
b) \(\displaystyle{ frac{7}{4}
c) \(\displaystyle{ \frac{2 \sqrt{7} }{7}}\)
d) \(\displaystyle{ \frac{2 \sqrt{10} }{7}}\)}\)
}\)
florek177
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3016
Rejestracja: 23 mar 2005, o 10:26
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gdynia
Podziękował: 2 razy
Pomógł: 322 razy

Funkcje trygonometryczne

Post autor: florek177 »

liczysz z jedynki trygonometrycznej
teheris
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 24
Rejestracja: 25 wrz 2009, o 07:35
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Polska

Funkcje trygonometryczne

Post autor: teheris »

nadal nie rozumiem ??
florek177
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3016
Rejestracja: 23 mar 2005, o 10:26
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gdynia
Podziękował: 2 razy
Pomógł: 322 razy

Funkcje trygonometryczne

Post autor: florek177 »

\(\displaystyle{ sin^{2}(x) + cos^{2}(x) = 1}\)
teheris
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 24
Rejestracja: 25 wrz 2009, o 07:35
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Polska

Funkcje trygonometryczne

Post autor: teheris »

tak
ODPOWIEDZ