Własności wielomianów; pierwiastki, współczynniki. Dzielenie wielomianów. Wzory Viete'a. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI wielomianowe (wyższych stopni). Rozkład na czynniki.
-
teheris
- Użytkownik

- Posty: 24
- Rejestracja: 25 wrz 2009, o 07:35
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Polska
Post
autor: teheris »
Równanie \(\displaystyle{ x ^{3}+9x=0}\)
a) nie ma pierwiastków
b) ma dwa pierwiastki
c) ma jeden pierwiastek
d) ma trzy pierwiastki
Ostatnio zmieniony 3 lis 2009, o 19:46 przez
lukki_173, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Poprawa wiadomości. Umieszczaj tematy w odpowiednich działach.
-
lukki_173
- Użytkownik

- Posty: 913
- Rejestracja: 24 paź 2008, o 17:48
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kościeliska (woj. opolskie)
- Podziękował: 56 razy
- Pomógł: 218 razy
Post
autor: lukki_173 »
\(\displaystyle{ x ^{3}+9x=0\\
x(x^2+9)=0 \Leftrightarrow x=0 \ \vee \ x^2+9=0}\)