Witam.
Jezeli umieściłam temat w złym dziale to z góry przepraszam i proszę o przeniesienie.
A wiec przejdźmy do rzecze:): prosiłabym o rozwiązanie poniższego zadania, gdyż nie wiem jak je poprawnie rozwiazać(w razie czego mogę zamiescic moje rozwiazanie lecz wiem, że poprostu jest złe, ponieważ nie zaliczyłam kolokwium poprawkowego:/). Z góry dziekuję!
Obliczyć sprawność teoretyczną i pracę teoretyczną obiegu Rankine’a wykonywanego przez 1 kg pary, która na zasilaniu silnika ma parametry p4=5Mpa, t4=500 stopni Celsjusza, a ciśnienie pary wylotowej z silnika p5,1=0,05Mpa i w drugim wariancie p5,2=0,05bar.
Obieg Rankine'a.
-
kasiunia_bb
- Użytkownik

- Posty: 42
- Rejestracja: 4 gru 2007, o 17:45
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Krakow
- Podziękował: 5 razy