granica ciagu

Własności ciągów i zbieżność, obliczanie granic. Twierdzenia o zbieżności.
mateuszef
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 43
Rejestracja: 3 sty 2008, o 21:30
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował: 9 razy
Pomógł: 4 razy

granica ciagu

Post autor: mateuszef »

\(\displaystyle{ \lim_{n \to \infty } a _{n}= \sqrt{2n ^{2}+3 }- \sqrt{2n ^{2}+1}}\)
jak to rozwiazac?
Awatar użytkownika
Nakahed90
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 8887
Rejestracja: 11 paź 2008, o 22:29
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Łódź
Pomógł: 1871 razy

granica ciagu

Post autor: Nakahed90 »

Pomnoż przez sprzeżenie.
ODPOWIEDZ