Spawdź tożsamość
-
olcia_
- Użytkownik

- Posty: 50
- Rejestracja: 26 mar 2008, o 00:40
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Warszawa
- Pomógł: 9 razy
Spawdź tożsamość
\(\displaystyle{ \sin ^{3}\alpha = \tg \alpha \cdot \cos \alpha (1-\cos ^{2}\alpha)}\)
\(\displaystyle{ \sin ^{3}\alpha = \frac{\sin \alpha}{\cos \alpha} \cdot \cos\alpha \cdot \sin ^{2} \alpha}\)
\(\displaystyle{ \sin ^{3}\alpha =\sin \alpha \cdot \sin ^{2} \alpha}\)
\(\displaystyle{ \sin ^{3}\alpha =\sin ^{3}\alpha}\)
\(\displaystyle{ \sin ^{3}\alpha = \frac{\sin \alpha}{\cos \alpha} \cdot \cos\alpha \cdot \sin ^{2} \alpha}\)
\(\displaystyle{ \sin ^{3}\alpha =\sin \alpha \cdot \sin ^{2} \alpha}\)
\(\displaystyle{ \sin ^{3}\alpha =\sin ^{3}\alpha}\)
Ostatnio zmieniony 15 maja 2024, o 23:37 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
Powód: Poprawa wiadomości.
-
Jan Kraszewski
- Administrator

- Posty: 36105
- Rejestracja: 20 mar 2006, o 21:54
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
- Podziękował: 6 razy
- Pomógł: 5347 razy
Re: Spawdź tożsamość
Problem polega właśnie na tym, że dla \(\displaystyle{ \alpha=k\pi}\) prawa strona nie jest określona, a lewa jest.
JK
JK

