witam! mam pochodna i nie jestem pewien czy zobiłem ja dobrze!
f(x)=8/x √ x � -4
mi wyszło (7x � +4)/x(x � -4)
z góry dziekuje!
sprawdzcie wynik pochodnej!
-
iwetta
- Użytkownik

- Posty: 188
- Rejestracja: 22 wrz 2005, o 19:02
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Polska
- Podziękował: 15 razy
- Pomógł: 18 razy
sprawdzcie wynik pochodnej!
Jezeli funkcja miala wygladac \(\displaystyle{ y=\frac{8}{x\sqrt{x^2-4}}}\) to zle ci wyszlo jesli miala wygladac \(\displaystyle{ y=\frac{8}{x}\sqrt{x^2-4}}\) to tez zle

