Dlaczego mamy doczynienia z kofunkcja...?
- krzywy1607
- Użytkownik

- Posty: 166
- Rejestracja: 25 mar 2007, o 10:41
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Bydgoszcz
- Podziękował: 4 razy
- Pomógł: 35 razy
Dlaczego mamy doczynienia z kofunkcja...?
Wynika to z wzorów redukcyjnych. Jeśli zamieniasz na kąty \(\displaystyle{ (90+/- \alpha) (270+/- \alpha)}\) itd. to funkcje przechodzą w kofunkcje.
Tak w ogóle to masz źle to napisane
Tak to powinno być :
\(\displaystyle{ sin(90- \alpha )= cos\alpha}\)
Tak w ogóle to masz źle to napisane
Tak to powinno być :
\(\displaystyle{ sin(90- \alpha )= cos\alpha}\)
- krzywy1607
- Użytkownik

- Posty: 166
- Rejestracja: 25 mar 2007, o 10:41
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Bydgoszcz
- Podziękował: 4 razy
- Pomógł: 35 razy
Dlaczego mamy doczynienia z kofunkcja...?
A jak przesuniesz wykres sinus o 90 stopni ? Będzie wtedy cosinus
Chyba, że Ci chodzi o czysto naukową definicję, to się poddaję
Chyba, że Ci chodzi o czysto naukową definicję, to się poddaję
