Funkcje liniowe

Zagadnienia dot. funkcji liniowych. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI 1. stopnia. Układy równań i nierówności liniowych.
nana67
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 9 maja 2009, o 14:50
Płeć: Kobieta

Funkcje liniowe

Post autor: nana67 »

Mam pytanie czy ktoś może wie jak rozwiązać następujące zadanie:
Narysuj wykres funkcji f. Odczytaj z niego przedziały monotoniczności
a) f(x)= |x-1|+3
b) f(x)=-|x+2|+1

z góry dziękuję za wszelką pomoc;)
miodzio1988

Funkcje liniowe

Post autor: miodzio1988 »

Wiesz jak wyglada wykres funkcji \(\displaystyle{ y= \left| x \right|}\)??
nana67
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 9 maja 2009, o 14:50
Płeć: Kobieta

Funkcje liniowe

Post autor: nana67 »

myślałam, ze wiem, ale chyba raczej nie... bo rozwiązanie mi się nie zgadza z odp.-- 11 maja 2009, o 19:27 --już wiem, w sumie to było banalne...
ODPOWIEDZ