jak możecie to rozwiązcie mi taka pohodna bo nie wiem czy dobrze zrobiłem!?
f(x)= arcsin1/x+logsinx
f'(x)=?
z góry dziekuje!!:)
pochodna do obliczenia!
- Lady Tilly
- Użytkownik

- Posty: 3560
- Rejestracja: 4 cze 2005, o 10:29
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: nie wiadomo
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 712 razy
pochodna do obliczenia!
Nie jestem pewna czy dobrze ale mi wyszło:
\(\displaystyle{ f'(x)=\frac{1}{\sqrt{1-\frac{1}{x^{2}}}}{\cdot}\frac{-1}{x^{2}}+\frac{cosx}{sinx(ln10)}}\)
\(\displaystyle{ f'(x)=\frac{1}{\sqrt{1-\frac{1}{x^{2}}}}{\cdot}\frac{-1}{x^{2}}+\frac{cosx}{sinx(ln10)}}\)

