Matematyka z wyborczej

Przygotowanie do egzaminu dojrzałości. Zestawy zadań. Wyniki i przebieg rekrutacji na studia.
Krabicz
Użytkownik
Użytkownik

Matematyka z wyborczej

Post autor: Krabicz »

Jak oceniacie poziom trudności matematyki z wyborczej? Była na porównywalnym poziomie co prawdziwe matury z poprzednich lat, czy trochę łatwiejsza? Zrobiłem wszystkie zadania dobrze, i się zdziwiłem, bo próbne z operonu i cke poszły mi gorzej, ale może to też kwestia czasu i przygotowania.
Awatar użytkownika
Ateos
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 27 razy

Matematyka z wyborczej

Post autor: Ateos »

bezndziejny
piotrek90
Użytkownik
Użytkownik

Matematyka z wyborczej

Post autor: piotrek90 »

moim zdaniem poziom byl niski, ale i tak wyzszy niz na tej z cke i operonu..
kleksak
Użytkownik
Użytkownik

Matematyka z wyborczej

Post autor: kleksak »

zadania były na przystępnym poziomie po prostu trzeba było się tylko ustrzegać głupich błędów rachunkowych ...myślę, że coś podobnego będzie 13 maja...
Dumel
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 60 razy

Matematyka z wyborczej

Post autor: Dumel »

moim zdaniem poziom byl niski
a czy kiedykolwiek poziom matury z matematyki był/będzie wysoki?
Jan Kraszewski
Administrator
Administrator
Podziękował: 6 razy

Matematyka z wyborczej

Post autor: Jan Kraszewski »

Dumel pisze:a czy kiedykolwiek poziom matury z matematyki będzie wysoki?
Nie. Za rok rozszerzona będzie zapewne jeszcze prostsza, by nie robić zbyt dużego rozziewu pomiędzy nią a tym, co będzie nazywało się maturą podstawową.

JK
xanowron
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 42 razy

Matematyka z wyborczej

Post autor: xanowron »

Jan Kraszewski pisze: Nie. Za rok rozszerzona będzie zapewne jeszcze prostsza, by nie robić zbyt dużego rozziewu pomiędzy nią a tym, co będzie nazywało się maturą podstawową.

JK
Nas (rocznik który jako pierwszy pisze obowiązkową maturę z matematyki) na spotkaniu z wiceministrem straszyli, że matura rozszerzona ma być naprawdę rozszerzona i dużo trudniejsza niż to co jest do tej pory... Szczerze to chciałbym żeby tak było, bo teraz mając głowę na karku (brak błędów typu 2+2=5) można z samych tablic napisać na 100%
Dumel
Użytkownik
Użytkownik

Matematyka z wyborczej

i dlatego nie moge zrozumiec dlaczego rokrocznie srednia krajowa z rozszerzenia to jakies 35%
miodzio1988

Matematyka z wyborczej

Post autor: miodzio1988 »

Dumel pisze:i dlatego nie moge zrozumiec dlaczego rokrocznie srednia krajowa z rozszerzenia to jakies 35%
Bo ludzie sa coraz to glupsi. Na uczelniach wyzszych to tez zauwazyli wprowadzają kilka zmian dla ludzi, ktorzy mają braki po liceum. Popatrz sie jakie ludzie zakładają na tym forum tematy- mając TAKIE problemy nie dziwie się, że nie potrafią dobrze zdac matury. Ale to temat na troche inną dyskusje
Dumel
Użytkownik
Użytkownik

Matematyka z wyborczej

tylko poco tacy zamiast iść do zawodówki pchają sie na studia.-- 2 maja 2009, 10:21 --
Popatrz sie jakie ludzie zakładają na tym forum tematy
w tym to sie akurat nie orientuje bo z dzialow w ktorych sie kmini zadania wchodze prawie tylko na kolko matematyczne
Awatar użytkownika
dabro90
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 1 raz

Matematyka z wyborczej

Post autor: dabro90 »

miodzio1988 pisze:
Dumel pisze:i dlatego nie moge zrozumiec dlaczego rokrocznie srednia krajowa z rozszerzenia to jakies 35%
Bo ludzie sa coraz to glupsi. Na uczelniach wyzszych to tez zauwazyli wprowadzają kilka zmian dla ludzi, ktorzy mają braki po liceum. Popatrz sie jakie ludzie zakładają na tym forum tematy- mając TAKIE problemy nie dziwie się, że nie potrafią dobrze zdac matury. Ale to temat na troche inną dyskusje
Miodzio, ktore LO w O-ce skonczyłeś ? (Troche offtop, ale moze nikt nie zauwazy )
Jan Kraszewski
Administrator
Administrator
Podziękował: 6 razy

Matematyka z wyborczej

Post autor: Jan Kraszewski »

xanowron pisze:Nas (rocznik który jako pierwszy pisze obowiązkową maturę z matematyki) na spotkaniu z wiceministrem straszyli, że matura rozszerzona ma być naprawdę rozszerzona i dużo trudniejsza niż to co jest do tej pory... Szczerze to chciałbym żeby tak było, bo teraz mając głowę na karku (brak błędów typu 2+2=5) można z samych tablic napisać na 100%
W sumie może tak będzie. W końcu i tak wszyscy zdają podstawę, a rozszerzona jest jako dodatkowa dla "hobbistów".
No cóż, pożyjemy, zobaczymy.

JK
miodzio1988

Matematyka z wyborczej

dabro90 pisze: Miodzio, ktore LO w O-ce skonczyłeś ? (Troche offtop, ale moze nikt nie zauwazy )
Drugie . A co ? Kolega tez z Oki?
Awatar użytkownika
dabro90
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 1 raz

Matematyka z wyborczej

Post autor: dabro90 »

Tak, tegoroczny absolwent ILO
Mówi Ci coś nazwisko Cimachowska ? Nie wiem czy do drugiego jej sława dotarła ;p
miodzio1988

Matematyka z wyborczej

dabro90 pisze:Tak, tegoroczny absolwent ILO
Mówi Ci coś nazwisko Cimachowska ? Nie wiem czy do drugiego jej sława dotarła ;p
No cos mi swita, ale raczej negatywne komentarze o tej Pani slyszalem 1 LO ? hehehe jaki swiat jest maly Kolega mnie powiadomi jak koledze poszla matura tutaj juz nie robmy off-topicu
Pozdrawiam
ODPOWIEDZ