Matematyka z wyborczej
Matematyka z wyborczej
Jak oceniacie poziom trudności matematyki z wyborczej? Była na porównywalnym poziomie co prawdziwe matury z poprzednich lat, czy trochę łatwiejsza? Zrobiłem wszystkie zadania dobrze, i się zdziwiłem, bo próbne z operonu i cke poszły mi gorzej, ale może to też kwestia czasu i przygotowania.
-
kleksak
- Użytkownik

Matematyka z wyborczej
zadania były na przystępnym poziomie po prostu trzeba było się tylko ustrzegać głupich błędów rachunkowych ...myślę, że coś podobnego będzie 13 maja...
-
Jan Kraszewski
- Administrator

- Podziękował: 6 razy
Matematyka z wyborczej
Nie. Za rok rozszerzona będzie zapewne jeszcze prostsza, by nie robić zbyt dużego rozziewu pomiędzy nią a tym, co będzie nazywało się maturą podstawową.Dumel pisze:a czy kiedykolwiek poziom matury z matematyki będzie wysoki?
JK
-
xanowron
- Użytkownik

- Podziękował: 42 razy
Matematyka z wyborczej
Nas (rocznik który jako pierwszy pisze obowiązkową maturę z matematyki) na spotkaniu z wiceministrem straszyli, że matura rozszerzona ma być naprawdę rozszerzona i dużo trudniejsza niż to co jest do tej pory... Szczerze to chciałbym żeby tak było, bo teraz mając głowę na karku (brak błędów typu 2+2=5) można z samych tablic napisać na 100%Jan Kraszewski pisze: Nie. Za rok rozszerzona będzie zapewne jeszcze prostsza, by nie robić zbyt dużego rozziewu pomiędzy nią a tym, co będzie nazywało się maturą podstawową.
JK
-
miodzio1988
Matematyka z wyborczej
Bo ludzie sa coraz to glupsi. Na uczelniach wyzszych to tez zauwazyli wprowadzają kilka zmian dla ludzi, ktorzy mają braki po liceum. Popatrz sie jakie ludzie zakładają na tym forum tematy- mając TAKIE problemy nie dziwie się, że nie potrafią dobrze zdac matury. Ale to temat na troche inną dyskusjeDumel pisze:i dlatego nie moge zrozumiec dlaczego rokrocznie srednia krajowa z rozszerzenia to jakies 35%
-
Dumel
- Użytkownik

- Podziękował: 60 razy
Matematyka z wyborczej
tylko poco tacy zamiast iść do zawodówki pchają sie na studia.-- 2 maja 2009, 10:21 --
w tym to sie akurat nie orientuje bo z dzialow w ktorych sie kmini zadania wchodze prawie tylko na kolko matematycznePopatrz sie jakie ludzie zakładają na tym forum tematy
- dabro90
- Użytkownik

- Podziękował: 1 raz
Matematyka z wyborczej
Miodzio, ktore LO w O-ce skonczyłeś ? (Troche offtop, ale moze nikt nie zauwazy )miodzio1988 pisze:Bo ludzie sa coraz to glupsi. Na uczelniach wyzszych to tez zauwazyli wprowadzają kilka zmian dla ludzi, ktorzy mają braki po liceum. Popatrz sie jakie ludzie zakładają na tym forum tematy- mając TAKIE problemy nie dziwie się, że nie potrafią dobrze zdac matury. Ale to temat na troche inną dyskusjeDumel pisze:i dlatego nie moge zrozumiec dlaczego rokrocznie srednia krajowa z rozszerzenia to jakies 35%
-
Jan Kraszewski
- Administrator

- Podziękował: 6 razy
Matematyka z wyborczej
W sumie może tak będzie. W końcu i tak wszyscy zdają podstawę, a rozszerzona jest jako dodatkowa dla "hobbistów".xanowron pisze:Nas (rocznik który jako pierwszy pisze obowiązkową maturę z matematyki) na spotkaniu z wiceministrem straszyli, że matura rozszerzona ma być naprawdę rozszerzona i dużo trudniejsza niż to co jest do tej pory... Szczerze to chciałbym żeby tak było, bo teraz mając głowę na karku (brak błędów typu 2+2=5) można z samych tablic napisać na 100%
No cóż, pożyjemy, zobaczymy.
JK
-
miodzio1988
Matematyka z wyborczej
Drugie . A co ? Kolega tez z Oki?dabro90 pisze: Miodzio, ktore LO w O-ce skonczyłeś ? (Troche offtop, ale moze nikt nie zauwazy )
-
miodzio1988
Matematyka z wyborczej
No cos mi swita, ale raczej negatywne komentarze o tej Pani slyszalem 1 LO ? hehehe jaki swiat jest maly Kolega mnie powiadomi jak koledze poszla matura tutaj juz nie robmy off-topicudabro90 pisze:Tak, tegoroczny absolwent ILO
Mówi Ci coś nazwisko Cimachowska ? Nie wiem czy do drugiego jej sława dotarła ;p
Pozdrawiam