Od funkcji homograficznych do bardziej skomplikowanych ilorazów wielomianów. Własności. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
-
herbatka
- Użytkownik
- Posty: 49
- Rejestracja: 28 wrz 2008, o 22:36
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Rzeszów
- Podziękował: 6 razy
Post
autor: herbatka »
Jak rozwiązac równanie z parametrem \(\displaystyle{ a(a \in R)}\)
\(\displaystyle{ \frac{1}{2a+ax}- \frac{1}{2x-x^2} = \frac{2(a+3)}{x^3-4x}}\) ?
-
tomalla
- Użytkownik
- Posty: 179
- Rejestracja: 10 mar 2009, o 15:28
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Olsztyn
- Podziękował: 2 razy
- Pomógł: 29 razy
Post
autor: tomalla »
... tak jak zwykłe równanie bez parametru?