problem z rÓwnaniem z jedną niewiadomą...

Proste problemy dotyczące wzorów skróconego mnożenia, ułamków, proporcji oraz innych przekształceń.
Narta1993
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 21 kwie 2009, o 21:25
Płeć: Kobieta
Podziękował: 1 raz

problem z rÓwnaniem z jedną niewiadomą...

Post autor: Narta1993 »

Jak rozwiązać \(\displaystyle{ x^{2}-6x+2\left|x-3\right|-\left|x+1\right|+13=0}\) ?
Głowię się z tym już od dawna^^
krzych07
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 128
Rejestracja: 24 sty 2008, o 12:25
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: net
Podziękował: 38 razy
Pomógł: 10 razy

problem z rÓwnaniem z jedną niewiadomą...

Post autor: krzych07 »

Rozpatrz to dla trzech przedziałów:
\(\displaystyle{ x \in (- \infty ; -1)}\)
\(\displaystyle{ x \in (-1;3)}\)
\(\displaystyle{ x \in (3; \infty )}\)
ODPOWIEDZ