Oblicz:
a)cos15
b) sin75
c) sin 105
d)\(\displaystyle{ tg \frac{x}{2}}\) jeśli \(\displaystyle{ cosx= -\frac{2}{3} , x \in (pi, \frac{3pi}{2} )}\)
e)\(\displaystyle{ cos( \frac{pi}{3})}\) jeśli \(\displaystyle{ sinx= \frac{1}{4} , x \in ( \frac{pi}{2},pi)}\)
Oblicz wartosci funkcji
- jarzabek89
- Użytkownik

- Posty: 1335
- Rejestracja: 11 lis 2007, o 21:36
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Gdańsk
- Podziękował: 4 razy
- Pomógł: 181 razy
- jarzabek89
- Użytkownik

- Posty: 1335
- Rejestracja: 11 lis 2007, o 21:36
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Gdańsk
- Podziękował: 4 razy
- Pomógł: 181 razy
Oblicz wartosci funkcji
a) \(\displaystyle{ \cos(15)=cos(60-45)}\)
I teraz wzór na różnicę kątów. Wykaż się trochę
I teraz wzór na różnicę kątów. Wykaż się trochę
