rozkład sił, belka, reakcje węzłów konstrukcji(2 przegłuby)

Konstrukcje inżynierskie: kratownice, belki, ramy i inne.
wordofthecaba
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 9
Rejestracja: 9 lut 2008, o 19:14
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: olsztyn
Podziękował: 12 razy

rozkład sił, belka, reakcje węzłów konstrukcji(2 przegłuby)

Post autor: wordofthecaba »

wyznaczyc reakcje więzów konstrukcji przedstawionej na linku:

? ... f14aaa9dc1]
AU
AU
ec2dcff14aaa9dc1m.jpg (3.84 KiB) Przejrzano 153 razy
[/URL]

P1=4 kN
P2=6 kN
M1=16 kNm
M2=20 kNm
q=2kN/m
alpha 1=30
alpha 2=45
l=2m

są 2 przegłuby więc chyba trzeba rozbic na 3 rysunki i dla kazdego zrobic oddzielny rozkład.
ODPOWIEDZ