okręgi
- Nakahed90
- Użytkownik

- Posty: 8887
- Rejestracja: 11 paź 2008, o 22:29
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Łódź
- Pomógł: 1871 razy
okręgi
\(\displaystyle{ S_{1}(-1,2) \ \ \ r_{1}=1}\)
\(\displaystyle{ S_{2}(3,5) \ \ \ r_{2}=4}\)
\(\displaystyle{ |S_{2}S_{1}|=\sqrt{(3+1)^{2}+(5-2)^{2}}=\sqrt{16+9}=5}\)
\(\displaystyle{ r_{1}+r_{2}=5}\)
\(\displaystyle{ |S_{2}S_{1}|=r_{1}+r_{2}}\)
\(\displaystyle{ S_{2}(3,5) \ \ \ r_{2}=4}\)
\(\displaystyle{ |S_{2}S_{1}|=\sqrt{(3+1)^{2}+(5-2)^{2}}=\sqrt{16+9}=5}\)
\(\displaystyle{ r_{1}+r_{2}=5}\)
\(\displaystyle{ |S_{2}S_{1}|=r_{1}+r_{2}}\)
