Uporządkuj rosnąco liczby:
\(\displaystyle{ a= 3 ^ {- \frac{2}{3}}}\)
\(\displaystyle{ b=9^{log_{3}4}}\)
\(\displaystyle{ c= 3 ^ {(\sqrt{3}-1)^{2} + (\sqrt{3}+1)^{2} }}\)
\(\displaystyle{ d= \frac{log_{3}2 + log_{9}18}{log_{3} (6 \sqrt{2})} }}\)
Uporządkuj liczby.
-
abc666
Uporządkuj liczby.
Niewspółmiernie dużo pisania w texie do treści, musisz po prostu sprowadzić wszystko do potęg 3, wystarczy znajomość własności logarytmów i działania na potęgach, jak w którymś konkretnie momencie masz problem to napisz
