pochodna

Różniczkowalność, pochodna funkcji. Przebieg zmienności. Zadania optymalizacyjne. Równania i nierówności z wykorzystaniem rachunku różniczkowego.
katharsis223
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 37
Rejestracja: 5 gru 2008, o 10:15
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 1 raz

pochodna

Post autor: katharsis223 »

oblicz pochodną:

\(\displaystyle{ 2tgx-tg ^{2} x}\)
Awatar użytkownika
Maniek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 777
Rejestracja: 11 paź 2004, o 15:12
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Będzin | Gliwice
Podziękował: 6 razy
Pomógł: 79 razy

pochodna

Post autor: Maniek »

\(\displaystyle{ \frac{2}{\cos^{2}x}-\frac{2 \sin x}{\cos^3{x}}}\)
Awatar użytkownika
Luxy
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 164
Rejestracja: 7 gru 2008, o 14:49
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Location Location Location
Podziękował: 11 razy
Pomógł: 15 razy

pochodna

Post autor: Luxy »

\(\displaystyle{ 2 \cdot \frac{1}{cos^{2}x} - 2 \cdot tgx \cdot \frac{1}{cos^{2}x}}\)
ODPOWIEDZ