Matura z matematyki 2014 - poziom podstawowy
Dałem ze Omega jest rowna \(\displaystyle{ 49}\) i wypisywalem po kolei wszystkie mozliwosci \(\displaystyle{ \left( 1,1\right), \left( 1,2\right)}\) itp i potem wzialem w koleczko te pare pary ktore moga byc i wyszedl mi wynik \(\displaystyle{ \frac{4}{49}}\). (Jakby bylo dla 7 liczb to bylby to dobry wynik).
Ostatnio zmieniony 17 maja 2014, o 21:20 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Błąd ortograficzny: po kolei. Poprawa wiadomości.
Powód: Błąd ortograficzny: po kolei. Poprawa wiadomości.
-
Jan Kraszewski
- Administrator

- Podziękował: 6 razy
Jeżeli będzie Ci brakowało jednego punktu do zdania, to może go dostaniesz. Prace progowe są sprawdzane dodatkowo jeszcze raz i jak nie dostaniesz tego punktu wcześniej, to wtedy jest na to szansa.
JK
JK
Dzieki za odp. Jeszcze jedno w ostatnim zadaniu za obliczenie boku kwadratu bedzie 1 punkt? Bo w zeszlym roku za obliczenie boku czworokata byl pkt
-
Jan Kraszewski
- Administrator

Tak.domek95 pisze:Jeszcze jedno w ostatnim zadaniu za obliczenie boku kwadratu bedzie 1 punkt?
JK
-
Adasko1
- Użytkownik

Cześc,
Sorki że teraz dopiero pytam, ale nurtuje mnie pewne pytanie. Mianowicie czy jeśli w zadaniu 29 podpunkt a, napisałem w odpowiedzi \(\displaystyle{ x \in(2,3)}\) to wystarczy czy trzeba bylo napisać pełną odpowiedz czyli \(\displaystyle{ f(x) >0}\) wtedy i tylko wtedy gdy \(\displaystyle{ x \in(2,3)}\). Bardzo proszę o odpowiedź bo to ważny punkt
Sorki że teraz dopiero pytam, ale nurtuje mnie pewne pytanie. Mianowicie czy jeśli w zadaniu 29 podpunkt a, napisałem w odpowiedzi \(\displaystyle{ x \in(2,3)}\) to wystarczy czy trzeba bylo napisać pełną odpowiedz czyli \(\displaystyle{ f(x) >0}\) wtedy i tylko wtedy gdy \(\displaystyle{ x \in(2,3)}\). Bardzo proszę o odpowiedź bo to ważny punkt
Ostatnio zmieniony 27 maja 2014, o 14:35 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
-
Jan Kraszewski
- Administrator

Matura z matematyki w tym roku była w brew opiniom prosta wg mnie. Widziałem te zadania i bez problemu bym ją zdał. Wystarczyło tylko pomyśleć nad zadaniami i przeczytać je dokładnie. Ludzie tak się jej bali... Podobno tyle osób nie zdało. Czy ktoś jest tego samego zdania co ja?
- VillagerMTV
- Użytkownik

- Podziękował: 65 razy
Jak jesteś po maturze to wszystkie matury z ostatnich lat są proste. Po pierwsze na egzaminie dochodzi stres, po drugie niektórzy nie powinni dotrzeć do niej, dlatego wychodzą te dwie rzeczy (trudna i dużo osób nie zdało)