Publikacja odkrycia naukowego

Dyskusje o matematykach, matematyce... W szkole, na uczelni, w karierze... Czego potrzeba - talentu, umiejętności, szczęścia? Zapraszamy do dyskusji :)
ChristianGoldbach
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 5 razy

Post autor: ChristianGoldbach »

Wystarczy zgłosić się do pierwszego lepszego profesora zajmującego się teorią liczb (tu nie podam ci nazwiska, bo teoria liczb to nie moja działka) i z pewnością ci pomoże (tam każdy jest miły i przyjazny dla studenta).
Ktoś z was tak napisał. Więc to, że Ty a4karo tak twierdzisz, że nikt nie będzie chciał oglądać mojej pracy to zostaw to dla siebie. Poza tym pójdę do kogoś bardziej pozytywnie nastawionego, bo bez tego ani rusz! Jak napisze z jakimś matematykiem z którym się spotkam moją tezę, to napiszę poprawną tutaj, lub jak mi nie starczy czasu to na końcu wyślę adres publikacji. Nie mam zamiaru tego ciągnąć w nieskończoność bo to się już robi dziwne, ale nigdy nie możesz przypuszczać, że to krętactwo, skoro sam tego nie dowiodłeś, a próbujesz się wykazać wiedzą na temat udowadniania czegoś.
wiedzmac
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 16 razy

Post autor: wiedzmac »

To akurat ja napisałem A nie znam tych osób, bo nie jestem jeszcze studentem a licealistą.

Zastanawiam się tylko po co chcesz isć do jakiegoś matematyka i zawracać mu głowę, skoro właśnie ktoś z forum napisał ci kontrprzykład twojej tezy. Pobawimy się teraz w "do 3 razy sztuka" i znowu wymyślisz nową pokręconą i niedziałającą tezę ?
Awatar użytkownika
musialmi
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 382 razy

Post autor: musialmi »

wiedzmac pisze:Pobawimy się teraz w "do 3 razy sztuka" i znowu wymyślisz nową pokręconą i niedziałającą tezę ?
Chyba tak. Wygląda mi to na: "Hmmm... Wezmę kilka liczb pierwszych, napiszę wzór, którego żadna nie spełnia, to dla wszystkich liczb pierwszych powinno to działać".
wiedzmac
Użytkownik
Użytkownik

musialmi pisze:Chyba tak. Wygląda mi to na: "Hmmm... Wezmę kilka liczb pierwszych, napiszę wzór, którego żadna nie spełnia, to dla wszystkich liczb pierwszych powinno to działać".
Nie napisałeś jeszcze, że wrzucę na forum i poczekam aż ten wzór obalą

PS: Mam nadzieję, że ta lekka krytyka nie uraziła autora.
ChristianGoldbach
Użytkownik
Użytkownik

Napiszę krótko: przez forum się tego nie da zrobić. Żegnam niedowiarków.
Awatar użytkownika
musialmi
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 382 razy

Post autor: musialmi »

Napiszę krótko: xD
wiedzmac
Użytkownik
Użytkownik

ChristianGoldbach pisze:Napiszę krótko: przez forum się tego nie da zrobić. Żegnam niedowiarków.
Jak się nie da na forum to nie da się też u profesora na uczelni.

Najpierw chwalisz się czego to ty nie udowodniłeś, potem konsultujesz się z matematykiem z forum i przez kilkanaście wiadomości próbujesz opisać mu swoją tezę. Potem wrzucasz to na forum, ktoś to obala w 15min. Potem wrzucasz cudowną wersję poprawioną, która też chwilę później została obalona.

Powiedz mi zatem, jak wierzyć komuś kto:
a) Nie potrafi sformułować tezy swojego problemu.
b) Wrzuca dwa razy niepoprawną tezę i liczy na to że jest poprawna ?

Bo może jeszcze powiesz, że wprowadziłeś jakieś mega poprawki, które tym razem obalimy nie w 15, a 30min? A może to co napisałeś to był blef, a na prawdę masz coś innego? W takim przypadku to co robiłeś to jest po prostu chamstwo w stosunku do tych, co pisali do ciebie i próbowali dojść do prawdy. Chcesz by ludzie z forum traktowali ciebie poważnie ? Bo ty raczej nas tak nie traktujesz.
Moje zadanie jest takie. Ktoś, kto nie potrafi nawet precyzyjnie napisać co udowodnił ma zrobić to czego nie potrafili zrobić wybitni uczeni przez kilkaset lat? Nie czarujmy się....
ChristianGoldbach
Użytkownik
Użytkownik

Nie czarujmy się, on nie był matematykiem, przynajmniej nie pisało w profilu.
Jak się nie da na forum to nie da się też u profesora na uczelni.
A co wszystkie rozumy zjadłeś ? o Boże wszystko wiedzący ludzie tu są.
Napiszę krótko: xD
a ja też dodam: xD ;D-- 24 lut 2014, o 21:54 --Wy macie swoje mądrości, a że moich uszanować nie umiecie to nigdy ja nie uszanuje waszych. Pozdro xD
wiedzmac
Użytkownik
Użytkownik

ChristianGoldbach pisze: A co wszystkie rozumy zjadłeś ? o Boże wszystko wiedzący ludzie tu są.
Wręcz przeciwnie, wiem że wiem bardzo mało i dążę do tego by nauczyć się jak najwięcej. Chcieć to móc. No ale jeżeli nie potrafisz nawet na forum napisać o co ci chodzi to w jaki sposób chcesz to przedstawić kompetentnej osobie ?

PS: Żadnych mądrości twoich nie wyłapałem. No chyba, że ktoś inny wyłapał to proszę o napisanie.

PS2: ChristianGoldbach mogę mieć do ciebie pytanie? W jaki sposób wykazałeś poprawność tego twierdzenia? Nie chodzi mi tu o szczegóły, ale chciałbym wiedzieć, jak ktoś kto, jak przyznałeś wcześniej, pisze tezę dopiero kilka pierwszych razy w życiu i nie zna języka i definicji matematycznych, formalnie udowodnił dany wzór.
Ostatnio zmieniony 24 lut 2014, o 22:02 przez wiedzmac, łącznie zmieniany 1 raz.
ChristianGoldbach
Użytkownik
Użytkownik

PS: Żadnych mądrości twoich nie wyłapałem. No chyba, że ktoś inny wyłapał to proszę o napisanie.
No i co to ma być? Przedrzeźnianie? (chyba mamy już trochę lat by spoważnieć) ?

Czy naprawdę nie da się pojąć, że skoro odkryłem coś bez języka matematycznego to odkryłem to tak czy siak? Załóżmy że jesteśmy w prehistorii.. (nie filozofuje teraz!) i czy wtedy, gdy nie było pojęć 'duże O', 'teza', itp to matematyka była taka sama jak dziś? no [ciach] oczywiście że tak...........

-- 24 lut 2014, o 22:04 --

wiedzmac Jak chcesz mi pomóc i później nie będziesz miał żadnych żalów typu 'straciłem czas' to poznasz tajemnicę. Ja poświęciłem 2,5 roku, solidnej pracy i tylko dzięki temu osiągnąłem coś. Bo nie jestem szybki.
Ostatnio zmieniony 27 lut 2014, o 22:16 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Wykropkowany wulgaryzm to nadal wulgaryzm.
wiedzmac
Użytkownik
Użytkownik

ChristianGoldbach pisze:
No i co to ma być? Przedrzeźnianie? (chyba mamy już trochę lat by spoważnieć) ?
Z całym szacunkiem pisałem serio. Jeżeli było coś mądrego to przepraszam i proszę o wskazanie.
ChristianGoldbach pisze: Jak chcesz mi pomóc i później nie będziesz miał żadnych żalów typu 'straciłem czas' to poznasz tajemnicę. Ja poświęciłem 2,5 roku, solidnej pracy i tylko dzięki temu osiągnąłem coś. Bo nie jestem szybki.
Niestety nie uważam siebie za osobę na tyle kompetentną by ci pomóc z teorii liczb, ale wiem, że jeśli wrzucisz poprawną tezę (nawet bez dowodu) na forum, to ludzie zajmujący się tym tematem na pewno się skontaktują i pomogą.
ChristianGoldbach
Użytkownik
Użytkownik

Zdaje mi się, że skoro jestem w porządku od samego początku i dziele się czymś jeszcze przed publikacją to chyba to znaczy, że jest to jakąś mądrością.
wrzucisz poprawną tezę (nawet bez dowodu)
Bardzo bym chciał, nawet podjąłem się próby. Jednak tej tezy opartej na rozwiązaniu (co zrobiłem tylko raz sam [ta druga teza]) nie jestem w stanie przelać na język matematyczny.
wiedzmac
Użytkownik
Użytkownik

ChristianGoldbach pisze:Zdaje mi się, że skoro jestem w porządku od samego początku i dziele się czymś jeszcze przed publikacją to chyba to znaczy, że jest to jakąś mądrością.
Zakładając, że to co wymyśliłeś jest poprawne to masz rację. Jeżeli dojdzie do publikacji to zwracam honor.
Bardzo bym chciał, nawet podjąłem się próby. Jednak tej tezy opartej na rozwiązaniu (co zrobiłem tylko raz sam [ta druga teza]) nie jestem w stanie przelać na język matematyczny.
To w takim razie w jaki sposób zapisałeś matematyczne twierdzenie bez języka matematyki?
Może wrzuć to w takiej formie.
ChristianGoldbach
Użytkownik
Użytkownik

To wygląda tak jakbym był uwięziony w niemożności pokazania czego dokonałem. Jest to dla mnie bardzo niekomfortowe, jednak mocno wierzę, że na UJ'cie znajdą się osoby które po moim objaśnieniu rozwiązania, zrobią co należy. Co o tym myślicie ?

-- 24 lut 2014, o 22:25 --
Może wrzuć to w takiej formie.
Nie ma problemu.
wiedzmac
Użytkownik
Użytkownik

ChristianGoldbach pisze:To wygląda tak jakbym był uwięziony w niemożności pokazania czego dokonałem. Jest to dla mnie bardzo niekomfortowe, jednak mocno wierzę, że na UJ'cie znajdą się osoby które po moim objaśnieniu rozwiązania, zrobią co należy. Co o tym myślicie ?
To może być właśnie trudne, ale jeżeli masz ochotę to próbuj. Zawsze warto
Nie ma problemu.
To podeślij mi to na pw, albo wrzuć na forum. Co tam wolisz.
Zablokowany