LXIV (64) OM - I etap
-
sympatyczny
- Użytkownik

- Ponewor
- Moderator

- Podziękował: 70 razy
LXIV (64) OM - I etap
No to może ja pierwszy się odważę, no chyba, że gdzieś na poczcie jest dziewiętnastogodzinna kolejka to przepraszam bardzo.
Zadanie 1.:
Zadanie 2.:
Zadanie 3.:
Zadanie 4.:
Ostatnio zmieniony 4 paź 2012, o 19:54 przez Ponewor, łącznie zmieniany 3 razy.
-
sympatyczny
- Użytkownik

-
HuBson
- Użytkownik

- Podziękował: 11 razy
LXIV (64) OM - I etap
Zad. 1:
Zad. 2:
Zad. 3:
Zad. 4:
Ps. 4 Zadanie mam prawie tak samo zredagowane jak Ponewor
Mam nadzieję że nas nie zdyskwalifikują za to
Ostatnio zmieniony 4 paź 2012, o 22:56 przez HuBson, łącznie zmieniany 1 raz.
- skazy
- Użytkownik

LXIV (64) OM - I etap
Wysłałeś to w takiej formie? Pytam, bo w regulaminie OM napisali
Rozwiązania poszczególnych zadań należy redagować na oddzielnych arkuszach, zapisanych
jednostronnie, opatrzonych w lewym górnym rogu imieniem i nazwiskiem uczestnika. Dodatkowo,
w lewym górnym rogu każdego pierwszego arkusza rozwiązania danego zadania powinny znajdować
się adres domowy uczestnika oraz klasa, nazwa i adres szkoły, do której uczestnik uczęszcza.
-
HuBson
- Użytkownik

LXIV (64) OM - I etap
O adresie domowym zapomniałem napisać na kartkach, ale wysłałem kwestionariusz w którym
jest to napisane dołączony w kopercie .
Osobiści nie widzę sensu podpisywania się po 10 razy na kartkach i 10 razy podawania adresu zamieszkania.
Mogą mi unieważnić te zadania przez ten adres?
Edit: Na stronie Komitetu okręgowego w Krakowie jest napisane
tylko
Osobiści nie widzę sensu podpisywania się po 10 razy na kartkach i 10 razy podawania adresu zamieszkania.
tylko
natomiast nie jest wspominane nic o adresie co mnie zmyliłoRozwiązania poszczególnych zadań należy nadsyłać na oddzielnych arkuszach papieru. Na początku rozwiązania każdego z nadesłanych zadań należy w lewym górnym rogu umieścić IMIĘ I NAZWISKO UCZESTNIKA, NAZWĘ SZKOŁY (wystarczy skrócona) oraz KLASĘ, do której uczęszcza. Poniżej zapisać numer zadania.
- humanistyczna dusza
- Użytkownik

LXIV (64) OM - I etap
Ładne rozwiązanie zadania pierwszego, Ponewor. Tak się domyślałem, że musi być coś zgrabniejszego od moich 3 stron A4 jakiegoś dzikiego pałowania xD.
-
przemos01
- Użytkownik

- Podziękował: 5 razy
LXIV (64) OM - I etap
Wiesz tu chodzi o to, że zawsze może się zdarzyć, że podczas sprawdzania jedna kartka się gdzieś zawieruszy - jak jest niepodpisana to lipa, bo sprawdzający raczej nie będzie przerzucać 100-200 prac, żeby dopasować do charakteru pisma, zwłaszcza że regulamin wyraźnie mówi o tym żeby podpisywać każdą stronę.HuBson pisze:O adresie domowym zapomniałem napisać na kartkach, ale wysłałem kwestionariusz w którym
tylkonatomiast nie jest wspominane nic o adresie co mnie zmyliłoRozwiązania poszczególnych zadań należy nadsyłać na oddzielnych arkuszach papieru. Na początku rozwiązania każdego z nadesłanych zadań należy w lewym górnym rogu umieścić IMIĘ I NAZWISKO UCZESTNIKA, NAZWĘ SZKOŁY (wystarczy skrócona) oraz KLASĘ, do której uczęszcza. Poniżej zapisać numer zadania.
-
HuBson
- Użytkownik

LXIV (64) OM - I etap
Ale ja to zrobiłem tak że każde rozwiązania z tych dwóch zadań 1 i 3 są na jednej kartce (wyrwanej z zeszytu A4) ale nie dzieliłem wyrywanych kartek tylko pisałem na pierwszej stroni i na trzeciejWiesz tu chodzi o to, że zawsze może się zdarzyć, że podczas sprawdzania jedna kartka się gdzieś zawieruszy - jak jest niepodpisana to lipa, bo sprawdzający raczej nie będzie przerzucać 100-200 prac, żeby dopasować do charakteru pisma, zwłaszcza że regulamin wyraźnie mówi o tym żeby podpisywać każdą stronę.
bo poco w końcu miałbym rozrywać kartki żeby potem z powrotem tak jak jest napisane na stornie komitetu spinać
Edit: może prościej wytłumaczę kartka z rozwiązaniami zadania 1 to kartka formatu A3 złożona na pół
podobnie jak zadania 3 więc de facto na każdej kartce z rozwiązaniem jest moje imię i nazwisko.
-
zbyszek96
- Użytkownik

- Podziękował: 17 razy
LXIV (64) OM - I etap
kurcze, a jak ja wysłałem z tymi adresami, szkołą itp na pierwszym zadaniu tylko, a reszta to imię i nazwisko? No mam nadzieję, że to nie komitet maturalny i nie zjedzą mnie za to.
-
Wojteg
- Użytkownik

- Podziękował: 5 razy
LXIV (64) OM - I etap
Spokojnie, w zeszłym roku miałem taką samą sytuację. Napisałem maila czy będą jakieś konsekwencje i odpisali, że na pewno prace zostaną sprawdzone