IX (9) OMG - I etap.
-
gus
- Użytkownik

- Podziękował: 18 razy
IX (9) OMG - I etap.
Dostępne są już oficjalne rozwiązania zadań z drugiego etapu.
Trochę żałuję 4., ale raczej na pewno dostane 2pkt lub 5pkt. Reszte zadań mam dobrze, tylko trochę za dużo rozpisywałem. Będzie pewno 25-26pkt. Próg będzie wysoki, ale mam nadzieję, że wystarczy
Trochę żałuję 4., ale raczej na pewno dostane 2pkt lub 5pkt. Reszte zadań mam dobrze, tylko trochę za dużo rozpisywałem. Będzie pewno 25-26pkt. Próg będzie wysoki, ale mam nadzieję, że wystarczy
IX (9) OMG - I etap.
Bez przesady wyższy niż 18 raczej nie będzie (mam nadzieję ) bo ja liczę na 19-24 punkty
-
porfirion
- Użytkownik

- Podziękował: 11 razy
IX (9) OMG - I etap.
Trzeba przyznać, że fajne zadania w tym roku Niektórzy się czepiają, że za łatwe, no ale bez przesady, to w końcu II etap XD + 5 mi przynajmniej zabiło niezłego ćwieka, naprawdę fajne zadanie (na OMGu bym nie zdążył) ++ gdyby porównać do np. 2 zadania z II etapu 64 OM to imo dużo trudniejsze
-
Pinionrzek
- Użytkownik

- Podziękował: 6 razy
IX (9) OMG - I etap.
gus, przecież Ty masz 4 dobrze, dla mnie to co najmniej 5 jest. porfirion, zgadzam się, to 2 z OMa to jest ewidentna pała na kątach, a tutaj nie jest to takie oczywiste
IX (9) OMG - I etap.
Dwa pierwsze nie do ruszenia, jak nie będzie katastrofy to 66. W trzecim jakiś chory sposób z tablicą 3x3 (oby 6 punktów lub 5). W czwartym coś mi odbiło i zaczęłam pisać o tym że trzeba iść ciągle w dół i że się będzie zmniejszać wysokość i coś pisałam o czarnych kropkach ogólnie jakaś poezja i nie wiem czy dokładnie wyjaśniłam. Oby skończyło się na pięciu punktach. A w piątym po prostu nie wpadłam na to Liczę na niski próg bo mam obawy. Jak wyglądały progi w poprzednich latach?
-
Pinionrzek
- Użytkownik

- Podziękował: 6 razy
IX (9) OMG - I etap.
2011-12
2012-18
2013-16
Myślę, że próg będzie nie wyżej niż 20, bo aż tak wiele osób nie ma tych 4 zadań
2012-18
2013-16
Myślę, że próg będzie nie wyżej niż 20, bo aż tak wiele osób nie ma tych 4 zadań
-
bakala12
- Użytkownik

- Podziękował: 24 razy
IX (9) OMG - I etap.
Płaczecie płaczecie, że łatwe zadania i strasznie wysoki próg będzie, a skończy się jak na ostatnim OMie śmiesznym progiem. Robiłem te zadania i niby łatwe, ale zawsze są takie, więc skończy się jak zawsze. Obstawiam \(\displaystyle{ 18}\) i nie więcej.
IX (9) OMG - I etap.
bakala12 pisze:bakala12
bakala12 pisze:Płaczecie płaczecie, że łatwe zadania i strasznie wysoki próg będzie, a skończy się jak na ostatnim OMie śmiesznym progiem. Robiłem te zadania i niby łatwe, ale zawsze są takie, więc skończy się jak zawsze. Obstawiam \(\displaystyle{ 18}\) i nie więcej.
Bakala mam nadzieję, że masz rację choć wydaje mi się, że może podskoczyć do 20punktów.
-
Kaf
- Użytkownik

IX (9) OMG - I etap.
A ja, choćby próg podskoczył do 301, nie daję sobię spokoju z matematyką. Filipos38, matematyka jest zbyt ważna, żeby takimi żartami rzucać
-
Filipos38
- Użytkownik

- Podziękował: 8 razy
IX (9) OMG - I etap.
Kaf, źle mnie zrozumiałeś. Maksymalna ilość punktów to 30. Więc choćby był max potrzebny to i tak nie dojdzie do 31 . Ja nigdy nie zostawię mojej ukochanej matematyki
-
Kaf
- Użytkownik

IX (9) OMG - I etap.
Wiem, wiem (przecież znam tabliczkę mnożenia, więc wiem, że \(\displaystyle{ 6 \cdot 5 = 30}\)), tylko napisałem, że z takich rzeczy się nie żartuje.
-
Filipos38
- Użytkownik

- Podziękował: 8 razy
IX (9) OMG - I etap.
Ale ja na serio wtedy dam sobie spokój z matematyką, to sprawa honoru. Nie żartowałem.
IX (9) OMG - I etap.
Ja się skłaniam do myśli że próg nie będzie wyższy niż te 18-19 punktów. Po prostu do II etapu przechodzi masa ludzi, którzy nie są wstanie zrobić żadnego zadania samodzielnie.
Wszystkie zadania stawiam że poniżej 15 w całej Polsce zrobiło a cztery zadania gdzieś z 50 osób. Więc pewnie granica będzie koło tych 18-19. Taką mam nadzieję. Zresztą- co tu gdybać, co mogliśmy już zrobiliśmy
Wszystkie zadania stawiam że poniżej 15 w całej Polsce zrobiło a cztery zadania gdzieś z 50 osób. Więc pewnie granica będzie koło tych 18-19. Taką mam nadzieję. Zresztą- co tu gdybać, co mogliśmy już zrobiliśmy
-
AndrzejK
- Użytkownik

- Podziękował: 114 razy
IX (9) OMG - I etap.
ciekawe co powiesz jak za X lat zmienią skalę punktów!Filipos38 pisze:Ale ja na serio wtedy dam sobie spokój z matematyką, to sprawa honoru. Nie żartowałem.