Matura z matematyki 2011 - poziom rozszerzony
- smigol
- Użytkownik

- Podziękował: 89 razy
adambak, czyli jednak powtarzacie maturę i omija was główna rekrutacja na studia?
IDIOCI i DEBILE w tej CKE siedzą inaczej się tego nie da nazwać.
IDIOCI i DEBILE w tej CKE siedzą inaczej się tego nie da nazwać.
-
PMichalak
- Użytkownik

- Podziękował: 1 raz
Zawsze mogą pisać w czerwcu, wyniki wtedy dostaje się razem ze wszystkimi, więc w szeczególności można uczystniczyć w normalnej rekrutacji.
Drugie zdanie istotnie jest prawdziwe jeśli mieliby powtarzać tylko w ich szkole.
Drugie zdanie istotnie jest prawdziwe jeśli mieliby powtarzać tylko w ich szkole.
-
piasek101
- Użytkownik

Jest już oficjalne stanowisko w tej sprawie ?
Najpierw CKE urządza szopkę z oficjalnym przeciekiem - potem powołując się na niego zarządzają powtórkę - ,,brak" słów (nie nadają się na forum).
Najpierw CKE urządza szopkę z oficjalnym przeciekiem - potem powołując się na niego zarządzają powtórkę - ,,brak" słów (nie nadają się na forum).
- smigol
- Użytkownik

piasek101, kolega mi powiedział, że już zapadła decyzja w tej sprawie, zaś przed chwilą w tvn24 mówili, że dzisiaj zapadnie decyzja.
Jeśli będą musieli powtarzać, to to jest burdel na kółkach, a nie CKE. To tak jakby mieć pretensje do garbatego, że ma proste dzieci. Najpierw CKE się ośmiesza, bo ma złe procedury standaryzacji, daje zadania wzięte z jednego arkusza standaryzacyjnego, nie... to się w pale nie mieści...
Jeszcze chyba nie było matury, żeby przebiegła normalnie, tak jak powinna przebiec. Co roku jakieś afery i błędy wynikające z nieudolności CKE.
Nie wiem czy to prawda, ale podobno Ci, co będą musieli poprawiać maturę, nie wezmą udziału w głównej rekrutacji, jeśli tak, to czas umierać.
Jeśli będą musieli powtarzać, to to jest burdel na kółkach, a nie CKE. To tak jakby mieć pretensje do garbatego, że ma proste dzieci. Najpierw CKE się ośmiesza, bo ma złe procedury standaryzacji, daje zadania wzięte z jednego arkusza standaryzacyjnego, nie... to się w pale nie mieści...
Jeszcze chyba nie było matury, żeby przebiegła normalnie, tak jak powinna przebiec. Co roku jakieś afery i błędy wynikające z nieudolności CKE.
Nie wiem czy to prawda, ale podobno Ci, co będą musieli poprawiać maturę, nie wezmą udziału w głównej rekrutacji, jeśli tak, to czas umierać.
Nie, źle słyszałeś matury w czerwcu również mają wyniki 30 czerwca. Ale to nie fair by tylko oni musieli poprawiać zobaczymy co będzie bo telewizje zainteresowały się sprawą.
- scyth
- Użytkownik

- Podziękował: 2 razy
Z jednej strony nie fair, bo muszą pisać drugi raz. Z drugiej strony nie fair, bo mają więcej czasu na przygotowanie się - uczą się w końcu do samej matematyki. Czy gdyby ktoś powiedział, że on też widział te pytania i chce pisać w czerwcu - mógłby? Chyba powinien.
- smigol
- Użytkownik

W tvn 24 ogłosili, że och egzamin był ważny. No, w końcu coś mądrego OKE/CKE zrobiło.
... omosc.html
... omosc.html
Ostatnio zmieniony 18 maja 2011, o 13:45 przez scyth, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Link.
Powód: Link.
- smigol
- Użytkownik

scyth, ja już mam wakacje, a do telewizora wołała mnie mama, która jest bardzo przejęta tą sprawą Masz rację, czas zostawić TV i komputer, uczcić koniec matur i zacząć z wielkim hukiem ponad czteromiesięczne wakacje, ale to wieczorem
-
v_vizis
- Użytkownik

- Podziękował: 96 razy
Wszyscy powinni pisać ponownie maturę, przecież zadania mogli mieć także inni uczniowie spoza tej szkoły, ci którzy chodzili do tej nauczycielki na korepetycje. Ponadto powinni pozwalniać tych ludzi, którzy układali pytania na maturę.
Co rok są jakieś niedopatrzenia, zastanawiam się jacy ludzie układają te pytania. Przypomina mi się sytuacja sprzed 2 lat, gdzie koordynator matury prawdopodobnie z j. polskiego bez konsultacji z komisją tuż przed drukowaniem arkuszy postanowił wyrzucić część tematu.
Co rok są jakieś niedopatrzenia, zastanawiam się jacy ludzie układają te pytania. Przypomina mi się sytuacja sprzed 2 lat, gdzie koordynator matury prawdopodobnie z j. polskiego bez konsultacji z komisją tuż przed drukowaniem arkuszy postanowił wyrzucić część tematu.
-
adambak
- Użytkownik

- Podziękował: 295 razy
no czyli jednak nie powtarzamy i wakacje już od dziś (17pkt z prezentacji z polskiego ). szkoda, podzieliłbym się zadaniami z Wami z tej czerwcowej i wrzucił je tutaj.. chociaż nie, bo by je jeszcze dali za rok na prawdziwej i znowu byłby kłopot.. z resztą bym zapamiętał jedno, może drugie, ale nie więcej
-- 18 maja 2011, o 20:20 --
jakie oczekiwania i emocje były jak czekaliśmy na panią dyrektor, aż wróci do nas z nowiną o maturze (był telefon do szkoły)..
-- 18 maja 2011, o 20:20 --
jakie oczekiwania i emocje były jak czekaliśmy na panią dyrektor, aż wróci do nas z nowiną o maturze (był telefon do szkoły)..
-
krystian1863
- Użytkownik

- Podziękował: 14 razy
Wiecie gdzie mogę znaleźć wiarygodne rozwiązania wszystkich zadań ?
-
skupcio
- Użytkownik

Wiarygodnych nigdzie nie znajdziesz. Dopiero jak wyjdzie oficjalny klucz.
-
krystian1863
- Użytkownik

- Podziękował: 14 razy
Nie chodzi mi o rozwiązania koniecznie zgodne z kluczem, ale o rozwiązania poprawne.