Olimpiada o "Diamentowy Indeks AGH 2008/2009"
-
Jake
- Użytkownik

- Podziękował: 1 raz
Dokładnie, jezeli szanowna kolezanka lina (i inne osoby) są w pełni (! - o ile) przekonane, że na AGHu na pewno nie wylądują, to jej postawę nie nazwałbym ani matematyczną, ani sportową, czy jakąś tam, tylko egoistyczną.
Czy miał ktoś 65-70 pkt.? Jestem ciekaw czy AGH specjalnie komuś dodał nieco, by rozdać jak najwięcej indeksów.
Czy miał ktoś 65-70 pkt.? Jestem ciekaw czy AGH specjalnie komuś dodał nieco, by rozdać jak najwięcej indeksów.
- smigol
- Użytkownik

- Podziękował: 89 razy
a gdyby drogiej koleżance (czy komukolwiek innemu, kto chce iść na jakąś uczelnię o większej renomie), matura z angielskiego źle poszła i w normalnym trybie nie dostałaby się na żadną uczelnię to co wtedy? Zawsze może iść na AGH, bo wygrała indeks.
;|
;|
- smigol
- Użytkownik

- Podziękował: 89 razy
Czyli chyba nie zrozumiałeś odpowiedzi oOJake pisze:smigol, na twoją odpowiedź musiałbym wkleić dokładnie to samo co wyzej.
Kończę ten Offtop, jak coś zapraszam na PW.
Gratuluję wszystkim uczestnikom, szczególnie laureatom tym którzy się wybierają na AGH, czy tez nie.
- kuma
- Użytkownik

- Podziękował: 12 razy
Ja również dzisiaj dostałem list i jestem baaardzo zadowolony, gdzyz mam 100% (z fizy było 90% i II stopień) Aczkolwiek w pierwszej kolejności będę starał się dostac na inną uczelnie niż AGH to index, który teraz posiadam sprawi, że za rok będę pisał maturę spokojniej mając świadomość zapewnionego wejścia na bardzo dobra uczelnię jaką jest AGH. Poza tym startuję w konkursach, gdyż jest to zawsze okazja do sprawdzenia swoich umiejetnosci, zawsze pewien zastrzyk adrenaliny. Nalezy również pamietać, że każdy na takim konkursie jest traktowany równo i ma szanse na wygraną jak każdy inny. To tyle w temacie
-
Floydian888
- Użytkownik

Racja, Jake i Blackall. Ale chyba się nie rozpłaczę, że mi brakło procenta czy dwóch, nie? ;P W końcu jak się uda mieć po 80 parę z matmy i angielskiego, to powinien być indeks. A te osoby, które brały udział w tej olimpiadzie tylko, żeby mieć dyplomik i zajęły innym miejsce, rzeczywiście zachowały się dość egoistycznie. Ale cóż, mimo wszystko życzę im powodzenia na innych uczelniach
-
sierpinski
- Użytkownik

- Podziękował: 1 raz
niestety 84% - głupia granica ciągu i błąd rachunkowy w prawdopodobieństwie... :/
III stopień nic mi nie daje, finalista MZM też nie... Cóż, może choć wynik matury pozwoli sie na matematykę dostać
III stopień nic mi nie daje, finalista MZM też nie... Cóż, może choć wynik matury pozwoli sie na matematykę dostać
- kolanko
- Użytkownik

- Podziękował: 32 razy
gdzie Ty na matme chcesz isc ze taki prog wysoki jest? co wogole zdajesz na maturze i jakie poziomy? ja nie mam jeszcze listu bo jestem 200 km od domu do konca przyszłego tygodnia ale i tak kicha bedzie bo spierniczylem jak tylko sie dało .... niestety;) rozpraszała mnie kolezanka obok
-
mnij
- Użytkownik

- Podziękował: 10 razy
a ja 74 i III stopień ;p tak jak przewidywałem. stereo źle i cośtam z prawd. też się nie wybieram na AGH, ale z tytułem laureata III stopnia nie jestem narażony na krzywe spojrzenia tych, którzy płaczą że nie umieją na tyle żeby dostać laureata I lub II stopnia... a szkoda, bo chętnie bym się z nich pośmiał z perspektywy tej oto persony :d
logika jest prosta. nie umiesz to nie masz. a nie "po co startujecie egoiści?". Chwała za to tym egoistom.
logika jest prosta. nie umiesz to nie masz. a nie "po co startujecie egoiści?". Chwała za to tym egoistom.
- agniecha_iksde
- Użytkownik

popieram Blackalla
mnij, możesz tak mówić do mnie np bo ja miałam 87 to i tak bym na wyższy stopień nie miała szans, ale ludzie którzy 95% są według mnie pokrzywdzeni. "nie umieją na tyle żeby dostać laureata I lub II stopnia... a szkoda, bo chętnie bym się z nich pośmiał z perspektywy tej oto persony :d
logika jest prosta. nie umiesz to nie masz. a nie "po co startujecie egoiści?". Chwała za to tym egoistom. " uważasz że oni nie umieją i nie zasługują na laureata II/III stopnia? nie sądzę
mnij, możesz tak mówić do mnie np bo ja miałam 87 to i tak bym na wyższy stopień nie miała szans, ale ludzie którzy 95% są według mnie pokrzywdzeni. "nie umieją na tyle żeby dostać laureata I lub II stopnia... a szkoda, bo chętnie bym się z nich pośmiał z perspektywy tej oto persony :d
logika jest prosta. nie umiesz to nie masz. a nie "po co startujecie egoiści?". Chwała za to tym egoistom. " uważasz że oni nie umieją i nie zasługują na laureata II/III stopnia? nie sądzę
- mcbob
- Użytkownik

Ja uważam że mają prawo startować w tym konkursie jak każdy kto chce iść na AGH, ale jeśli mieszkają na drugim końcu Polski i mają wiedzę na poziomie OM to zwyczajnie im się to nie opłacało
A co do sprawdzenia się to nie bądźcie śmieszni. Co na takim konkursie można sprawdzić jak to są zadania trochę trudniejsze niż na maturze. Chyba tylko to czy dzisiaj zrobię jakiś głupi błąd czy nie. Ten konkurs sprawdzał tylko poziom słabszych uczestników.
A co do sprawdzenia się to nie bądźcie śmieszni. Co na takim konkursie można sprawdzić jak to są zadania trochę trudniejsze niż na maturze. Chyba tylko to czy dzisiaj zrobię jakiś głupi błąd czy nie. Ten konkurs sprawdzał tylko poziom słabszych uczestników.
- agniecha_iksde
- Użytkownik

następny cwaniak ja j*** , tak jak ktoś machnie się w obliczeniach to niech spier***
niepozdrawiam
xanowron jeżeli nie zostali laureatami III stopnia to nie umieją, jeśli I,II to ewentualnie tak jak napisał poniżej mnij "nie słabi tylko słabsi", NIE "NIE UMIEJĄ"
niepozdrawiam
xanowron jeżeli nie zostali laureatami III stopnia to nie umieją, jeśli I,II to ewentualnie tak jak napisał poniżej mnij "nie słabi tylko słabsi", NIE "NIE UMIEJĄ"
Ostatnio zmieniony 23 kwie 2009, o 07:32 przez agniecha_iksde, łącznie zmieniany 3 razy.
-
mnij
- Użytkownik

- Podziękował: 10 razy
@mcbob haha i tu się zgadzam
@agniecha_iksde ludzie którzy mają 95%. im zabrakło 3 pkt. gdyby oni mieli lauretata III stopnia to tym z 92% zabrakło by 3% i co? " uważasz że oni nie umieją i nie zasługują na laureata II/III stopnia? nie sądzę" i tak idąc w dół można łatwo sprowadzić to do absurdu. taki był limit na I i II stopien, nie osiągneli go-trudno. za słabi, nie słabi. po prostu "za słabi"
@agniecha_iksde ludzie którzy mają 95%. im zabrakło 3 pkt. gdyby oni mieli lauretata III stopnia to tym z 92% zabrakło by 3% i co? " uważasz że oni nie umieją i nie zasługują na laureata II/III stopnia? nie sądzę" i tak idąc w dół można łatwo sprowadzić to do absurdu. taki był limit na I i II stopien, nie osiągneli go-trudno. za słabi, nie słabi. po prostu "za słabi"