Olimpiada o "Diamentowy Indeks AGH 2008/2009"

Kangur, Alfik, Mistrzostwa w Grach Logicznych, Sejmik, Konkurs PW... Słowem - konkursy ogólnopolskie, ale nie OM.
Awatar użytkownika
kolanko
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 32 razy

Post autor: kolanko »

życie ...
zesiu
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: zesiu »

To co jutro mozemy sie listów spodziewac? ;>
owen1011
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 230 razy

Post autor: owen1011 »

miejmy nadzieje ze w tym tygodniu beda...
cubixer
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 4 razy

Post autor: cubixer »

dzwonilem do agh i powiedzieli ze beda wysylac w tym tygodniu wiec pewnie w pon wysla i dojda gdzies kolo srody czy czwartku zalezy od poczty polskiej ... zajebiscie porzadnej instytucji
Kajot
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: Kajot »

tak w zasadzie to wydaje mi sie ze jesli ktos przeszedl do finalu, to na kierunki, na ktore "uprawnienia" daje tytul laureata 3 stopnia dostalby sie spokojnie i z matury
Rogal
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 1 raz

Post autor: Rogal »

I ten ostatni post w sumie pokazuje, że cały ten konkurs to taki pic na wodę :).
Bez obrazy dla uczestników i waszych ambicji, ale myślę, że szczególnie poziom zadań finałowych raczej was obrażał.
owen1011
Użytkownik
Użytkownik

nie no stereometria byla trudna... ;/
Awatar użytkownika
kolanko
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 32 razy

Post autor: kolanko »

stereo bylo przeciez łatwe ... ogolnie latwe zadania ... ale stres zrobił swoje mysle w bardzo wielu przypadkach, równiez i moim tak to juz bywa ... spodziewasz sie zadan z samymi gwiazdkami, łupiesz w domu wszytko co najtrudniejsze a tu o ... elementarz;) to mnie zgubiło ... heh ... jak wspomnialem deczko wyzej życie Panowie i Panie zycie ....
loleknwn
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: loleknwn »

Tak was słucham, przyglądam się postom, ale jestem ciekaw czy zauważyliście, że automatyka i robotyka jest w formie studiow I stopnia - stacjonarnych , a II stopnia tylko niestacjonarnych.
Dowód
... nosci.html
cubixer
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 4 razy

Post autor: cubixer »

Ja ide na budownictwo wiec nie za bardzo mnie interesuje automatyka.A tak pozatym to co powiedzial Rogal o konkursie to troche prawda ze byl troche trudniejszy od matury i tyle,ale zauwaz rogal ze innych konkursów ktore daja indeks nie ma ,jest tylko olimpiada dla takich jak ty czyli bez obrazy nolife people...Wole czasami cos porobic innego niz matme a dla mnie juz taki indeks 3 tygodnie przed maturą na bardzo dobra uczelnie techniczne to juz bardzo duzo...
Flesiu
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: Flesiu »

loleknwn pisze:Tak was słucham, przyglądam się postom, ale jestem ciekaw czy zauważyliście, że automatyka i robotyka jest w formie studiow I stopnia - stacjonarnych , a II stopnia tylko niestacjonarnych.
Dowód
... nosci.html
Tak zgadza się, ale chyba nikt po liceum nie pójdzie od razu na 2 stopień ;D
Też mnie to zastanawiało, ale sie dowiedziałem ze to tylko na ten rok. Za rok lub dwa gdy pierwsi studenci w nowym 2 stopniowym systemie skończą inżyniera AGH uruchomi dla nih dzienne studia 2 stopnia, więc gdy skończysz ten kierunek o ile sie tam wybierasz, to na pewno beda dostepne stacjonarne studia 2 stopnia. Pozdrawiam
krzysiekm13
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: krzysiekm13 »

Zgadzam się z wypowiedzią wyżej. Poza tym, jeśli nawet chodzi o Automatyke i Robotyke to zauważ, że można ją także studiować na IMiR-ze i tam są już drugiego stopnia stacjonarne. Poza tym, nie każdy wybiera się na AiR, są inne kierunki - budownictwo, informatyka, mechatronika itd itp. A co do wypowiedzi szanownego Moderatora to dla wielu osób ten konkurs był szansą zmierzenia się z samym sobą, z lenistwem swoim, a także po prostu zaznania konkursowej adrenaliny. Nie każdy jest w stanie startować w olimpiadzie matematycznej czy fizycznej. Ale jest wiele osób dla których taki konkurs naprawdę spełnia swoje cele - jak to piszą na stronie AGH, rozwija zainteresowanie przedmiotami ścisłymi, jest okazją do pogłębienia wiedzy. Dla mnie na przykład ten konkurs był olbrzymią motywacją do nauki, dzięki czemu podchodzę spokojnie do matury, zrobiłem naprawdę kawał roboty, rozszerzyłem troche materiał ze szkoły i ten konkurs dał mi bardzo dużo. Niezaleznie od tego czy bedzie 70% na finale czy nie. I takie wypowiedzi jak Twoja szanowny Moderatorze urażają mnie i zapewne kilka osób więcej. Dlatego jeśli masz zamiar pisać takie rzeczy dla schlebienia sobie bo dla ciebie ten konkurs to pestka to bądź łaskaw i zachowaj swoją opinię dla siebie. Dziękuję.
Rogal
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 1 raz

Post autor: Rogal »

Nie było moją intencją nikogo obrazić, co zaznaczyłem wyżej, lecz jedynie zwrócić uwagę, że trudniejsze zadania są (a przynajmniej były) na konkursach kuratoryjnych, których AGH nie respektuje w sensie zwolnienia z postępowania rekrutacyjnego, więc to trochę dziwne, że jednocześnie takie zadania pod szyldem Olimpiady o Diamentowy Indeks takowe zwolnienie dają.
Nikomu nie chciałbym umniejszać pracy jaką wykonał i bardzo mnie cieszy, że jest tylu ambitnych ludzi, którzy się tutaj wypowiadali i tysiące, których wypowiedzi nie było okazji mi czytać, którym chce się coś więcej niż odbębnić lekcje, zadania spisać z forum, a potem modlić się przed maturą.
mnij
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 10 razy

Post autor: mnij »

taa na OMie poziom jest patrz jaki, a próg ~33%, więc na próg 70% logiczne jest że zadania łatwiejsze muszą być. zrobić w 2h tych kilka zadań na 70% to nie takie proste jak się wydaje. ciekawym ile osób napisało na 98-100%.
owen1011
Użytkownik
Użytkownik

no ale popatrzcie na to inaczej, to ze bierzesz udzial w ich konkursie (nawet jak Ci nic sie nie uda wygrac) jest to reklama ich uczelni i strasznie przyciaga do AGH, a nie do innych szkol...

sam jeszcze nie dawno bralem pod uwage kilka szkol w Krakowie... teraz chce studiowac tylko w agh...
ODPOWIEDZ