GMiL 2008/09
- Swistak
- Użytkownik

- Podziękował: 99 razy
GMiL 2008/09
Ja mazowieckie i wszystko dobrze .
Rok temu skopałem aż 3 zadania (1 źle przepisałem - tak po prostu ), a mój kolega zdobył Mistrzostwo Polski . W tym roku muszę się zemścić . W GMiLu denerwuje mnie zdecydowanie za duży limit czasowy. Jak na Matmixa byłby dobry 1,5h-2h, a jest 1h, to tam jak ktoś myśli dość zgrabnie i szybko, to powinna wystarczyć 1h, a mamy 3h. Przez to zdecydowanie faworyzowane jest myślenie "za każdą cenę, ale dobrze" niż "jak gepard, ale z możliwymi uchybieniami" ;P. Dlatego, jeżeli chodzi o łamigłówki logiczne, to IMHO dużo lepsze konkursy organizuje Sfinks .
Rok temu skopałem aż 3 zadania (1 źle przepisałem - tak po prostu ), a mój kolega zdobył Mistrzostwo Polski . W tym roku muszę się zemścić . W GMiLu denerwuje mnie zdecydowanie za duży limit czasowy. Jak na Matmixa byłby dobry 1,5h-2h, a jest 1h, to tam jak ktoś myśli dość zgrabnie i szybko, to powinna wystarczyć 1h, a mamy 3h. Przez to zdecydowanie faworyzowane jest myślenie "za każdą cenę, ale dobrze" niż "jak gepard, ale z możliwymi uchybieniami" ;P. Dlatego, jeżeli chodzi o łamigłówki logiczne, to IMHO dużo lepsze konkursy organizuje Sfinks .
GMiL 2008/09
to Twój kolega zna moją koleżankę napewno ;] bo ona jechała na finał do Paryża ;] i w sumie zajęła 7 miejsce;] Te wszystkie zadania zrobiłem w 1h i dobrze;] ale na matmixa wydaje mi sie trochę za krótki czas ;] w tym roku po raz pierwszy startuję w matmixie ;] a w GMiLu już we wrocku byłem 2 razy ale potem nie chciało mi się startować (nie wiem dlaczego) ale w tym roku musze pokazać tej koleżance że nie tylko ona jest dobra ^^;] W sfinksie nigdy nie startowałem ;] w łamigówkach mi dobrze idzie więc polecasz ten konkurs?? ;] Widzę, że Ty masz same osiągnięcia ^^;]
- Sylwek
- Użytkownik

- Podziękował: 160 razy
GMiL 2008/09
59 minut wystarcza . A tą koleżankę z Mielca to i ja znam .Swistak pisze:Jak na Matmixa byłby dobry 1,5h-2h
Co by nie odchodzić od tematu - czy wyniki przyjdą do nas listownie, czy ukaże się lista na stronie z dopiskiem kto gdzie pisze drugi etap?
- Swistak
- Użytkownik

- Podziękował: 99 razy
GMiL 2008/09
Będzie i listownie i w internecie. Nawet na II etap trzeba będzie przynieść świstek, który oni do nas napisali . Mój kolega (Tomek Wąs) chyba w 5 czy 6 klasie był wicemistrzem świata w Paryżu. Tylko podobno trochę głupie, jest to, że rozmach zawodów w Paryżu jest bardzo mały. O ile w Polsce dostaje się spory Puchar, trochę nagród rzeczowych, to w Paryżu mój kolega za wicemistrzostwo dostał atlas geograficzny po francusku, gdzie Polska była podzielona na 49 województw, a jakiś koleś za mistrzostwo świata dostał encyklopedię multimedialną po francusku i jeszcze komuś przed wyjazdem ją sprzedał za 20 Euro .
P.S. Sylwek, a na kakuro wystarczy 21 minut (mam nadzieję, że wiesz o jakie kakuro chodzi ).
P.S. Sylwek, a na kakuro wystarczy 21 minut (mam nadzieję, że wiesz o jakie kakuro chodzi ).
-
lukasz_650
- Użytkownik

- Podziękował: 10 razy
GMiL 2008/09
Pojawiła się na stronie lista zakwalifikowanacyh do półfinału
Gratulacje wszystkim zakwalifikowanym, a imiennie to mogę jedynie pogratulować Sylwkowi i Swistakowi, bo z użytkowników tego forum, tylko ich znam z imienia i nazwiska
A co do nagród w Paryżu, to faktycznie rewelacyjnie nie jest... Ja za drugie miejsce wygrałem encyklopedie i książkę (w języku francuskim oczywiście), więc dla osób, które nie znają tego języka, specjalnie się nie przydadzą. Ale dostałem też obrazki logiczne, a tu już język nie gra żadnej roli
Gratulacje wszystkim zakwalifikowanym, a imiennie to mogę jedynie pogratulować Sylwkowi i Swistakowi, bo z użytkowników tego forum, tylko ich znam z imienia i nazwiska
A co do nagród w Paryżu, to faktycznie rewelacyjnie nie jest... Ja za drugie miejsce wygrałem encyklopedie i książkę (w języku francuskim oczywiście), więc dla osób, które nie znają tego języka, specjalnie się nie przydadzą. Ale dostałem też obrazki logiczne, a tu już język nie gra żadnej roli