Matura rozszerzona z matematyki 2017
-
jerylee
- Użytkownik

- Podziękował: 2 razy
Kiedy można się spodziewać publikacji zasad oceniania od CKE? Czytałem, że w tamtym roku był to 1/2 tydzień czerwca, a na razie nic nie ma.
-
Jan Kraszewski
- Administrator

- Podziękował: 6 razy
No cóż, najlepiej zapytaj CKE, mają zapewne formularz kontaktowy.
JK
JK
-
loitzl9006
- Moderator

- Podziękował: 29 razy
Moi uczniowie byli bardzo zaskoczeni tym \(\displaystyle{ P}\) w optymalizacji.. w ogóle ja się nie spodziewałem że coś takiego dadzą (robiłem z nimi tylko i wyłącznie wartości liczbowe) i ich nie przyzwyczaiłem niestety
Ja miałem w głowie zakodowane że takie zadania na literkach z pochodnymi to były kiedyś kiedyś tam i już nie wrócą..
Ma ktoś może namiary na arkusze CKE z czerwca 2017 ? (pp i pr)
Ja miałem w głowie zakodowane że takie zadania na literkach z pochodnymi to były kiedyś kiedyś tam i już nie wrócą..
Ma ktoś może namiary na arkusze CKE z czerwca 2017 ? (pp i pr)
Podbijam pytanie. Pisałam ten arkusz (PR) w ramach egzaminu wstępnego na uniwersytet medyczny i bardzo chciałabym do niego jeszcze raz zajrzeć. Subiektywnie oceniam go jako dość łatwy, łatwiejszy niż tegoroczna matura majowa.loitzl9006 pisze:Ma ktoś może namiary na arkusze CKE z czerwca 2017 ? (pp i pr)
-
jerylee
- Użytkownik

- Podziękował: 2 razy
Jakby ktoś był jeszcze ciekaw, to zasady oceniania będą dostępne dopiero po 20 czerwca.
Witam mam pytanie,ponieważ strasznie się niecierpliwie w zadaniu z parametrem (majowa matura),gdy wyznaczyłem deltę równania \(\displaystyle{ 2|m+6|}\) napisałem że można opuścić wartość bezwzględna ponieważ zawsze jej wartość jest dodatnia ale do końca trzymałem tą wartość bezwzględna , aż do podniesienia jej później do kwadratu (wynikało to z warunku),będzie to uznane za błąd?Przepraszam ale emocje przed wynikami :p
Ostatnio zmieniony 25 cze 2017, o 20:48 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
Powód: Poprawa wiadomości.
-
Jan Kraszewski
- Administrator

Ale gdzie tu widzisz błąd?wat pisze:do końca trzymałem tą wartość bezwzględna , aż do podniesienia jej później do kwadratu (wynikało to z warunku), będzie to uznane za błąd?
JK
Bo to co napisałem z opuszczeniem wartości bezwzględnej było,wydaje mi się błędne jednak dalej zrobiłem dobrze
-
Jan Kraszewski
- Administrator

- Larsonik
- Użytkownik

- Podziękował: 57 razy
96% - tak jak liczyłem, straciłem dwa punkciory na zadaniu z czworościanem. Szkoda, że na kierunku studiów, który wybrałem, nie będę miał styczności z matematyką. Chyba będzie mi tego brakować.
Myślicie,że tegoroczna matura rozszerzona z matematyki była trudniejsza do napisania na przyzwoity wynik 80-100 procent niż ta ubiegłoroczona?Pytam,by mieć rozeznanie czy starczy mi pkt na AGH.Mam kilkadziesiąt punktów nadwyżki w stosunku do progów ubiegłorocznych,ale nie wiem jak bedzie teraz i się boję.Z góry dzięki za pomoc
-
Sedd
- Użytkownik

Trudność była podobna. 80% w tym roku to 95 centyl. W 2016 był to 96 centyl.
czyli jednak łatwiejsza-- 30 cze 2017, o 15:29 --1 procent to wbrew pozorom dużo